• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U TOKU DANA SUNČANO, A UVEČE PLJUSKOVI I GRMLJAVINA! Nastavlja se rolerkoster od vremena, evo kakve su temperature

Autor Sara Gajić

U većim delovima Srbije u toku dana se očekuje toplo i suvo vreme, a uveče razvoj oblačnosti i pojavu kiše i grmljavine.

 Vremenska prognoza utorak 4 jul 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U utorak pretežno sunčano vreme veći deo dana i vrlo toplo u većini predela, a posebno na jugu. Po Vojvodini ujutru slaba prolazna oblačnost. Popodne se očekuje jači razvoj oblaka na jugozapadu i zapadu Srbije gde se očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Krajem dana su pljuskovi mogući i u centralnim i severnim predelima i ređe na jugoistoku Srbije. Vetar
slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 28°C na severu Vojvodine do 34°C na jugu Srbije. Uveče su mogući pljuskovi na zapadu i severu Srbije.

U Beogradu sunčano i vrlo toplo. Predveče se očekuje razvoj oblaka i krajem dana je moguća pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 31°C. Uveče su mogući lokalni pljuskovi. 

Sunčano i vrlo toplo u Nišu. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 33°C. Uveče suvo. Užički region: U utorak sunčano i toplo, a popodne jači razvoj oblaka će usloviti pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 16°C, a maksimalna od 30°C do 32°C. Uveče su mogući pljuskovi. Na Zlatiboru i Tari sunčano, a ksanije popodne i uveče pljuskovi i najviše oko 25°C na 1000 mnv.

Ujutru će biti slabe prolazne oblačnost, dok se kasnije popodne očekuje razvoj oblaka na zapadu i severu Vojvodine uz moguću pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom krajem dana. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 18°C, a maksimalna od 28°C na severu do 31°C na jugu Vojvodine. Uveče su mogući pljuskovi.

U Novom Sadu i Subotici će biti malo oblaka, a zatim pretežno sunčano i toplo. Predveče se očekuje razvoj oblaka i krajem dana je moguća pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 30°C. Uveče je moguća pojava lokalnih pljuskova.

Vreme narednih dana

U sredu nekoliko stepeni niža temperatura i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severni, severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 29°C na severu do 34°C na jugu i jugozapadu Srbije. Uveče pretežno suvo i toplo. Na zapadu, jugozapadu i delom na severu Srbije sa mogućom slabom povremenom kišom. 

U sredu, četvrtak i petak toplo sa sunčanim periodima ali i pojavom promenljive oblačnosti tokom dana sa šansom za kišu ili lokalne pljuskove povremeno.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Nevreme pljusak
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image