• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LOŠI REZULTATI PRIJEMNOG NA MEDICINSKOM, VUKOVCI SE OBRUKALI: Pola ih nije položilo, a ova gimnazija najbolja u Srbiji

Autor Ivana Lazić

Na upis na Medicinski fakultet u Beogradu prijavilo se duplo više kandidata nego što ih je prošlo prijemni ispit.

 Studenti, Fakultet Izvor: MONDO/Jelica Dojčinović

Na Medicinskom fakultetu u Beogradu prijavilo se 1.068 kandidata, a fakultet prima ukupno njih 500. Profesor Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da su na jedno mesto konkurisala dva studenta, ali i da su rezultati bili slabiji nego prethodne godine.

"Nešto više od 50 posto kandidata, njih 537, je položilo ispit, što je lošije nego prethodnih godina. Razloge ne znamo, da li je to zbog samo testa, a možda i činjenice da korona pokazuje udaljene efekte. Svi znamo kako se odvijala nastava u korona periodu i mnogi su tada govorili da će dati udaljene efekte. Tražićemo i druge razloge“, rekao je dr Davidović.

"Veliki broj vukovaca nije uspeo da položi prijemni"

I ove godine na prijemnom ispitu na Medinskom fakultetu su se najbolje pokazali đaci Užičke gimnazije, dok veliki broj vukovaca nije uspeo da položi ispit.

"Užička gimnazije je na visokom prvom mestu, oni koji rukovode tom gimnazijom zaslužuju pohvale, na drugom je Šabačka, pa Četrnaesta beogradska gimnazija, pa Deveta i Deseta. Jedna značajna konstatacija je da 21 posto nosilaca Vukove diplome nisu položili prijemni“, istakao je dr Davidović i istakao da srednjoškolski sistem obrazovanja nije loš, te i da je bolji od zemalja u regionu.

Na pitanje da li ćemo imati dovoljno specijalista da nas leče, dekan Medicinskog fakulteta odgovara potvrdno i dodaje da je fakultet u dosluhu sa Ministarstvom zdravlja.

Pogledajte

03:00
UPIS NA FAKULTETE
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Mondo/RTS)

Pročitajte i ovo:

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Leo

Medicinski fakultet je u dosluhu sa ministarstvom zdravlja... U Srbiji je hyperprodukcija lekara: NS, BG, KG, NI, KM - koliko nam je lekara godišnje potrebno a koliko ih upisuje/koliko završava tj. polaže državni ispit u ministarstvu zdravlja svakog meseca? Da ne pominjemo koliko njih se vrati sa fakulteta iz Foče... Dajte nam uvid u realno stanje.

Evo Me Evo

Koji predmeti se polazu na prijemnom za Medicinski fakultet?

V.I.T.R.I.O.L.

@Evo Me Evo Biologija i hemija.

special image