Od 1. septembra saobraćajna policija počinje sa upotrebom kamera za uniforme. Cilj uvođenja ovih kamera je veća transparentnost u radu, povećanje bezbednosti građana i službenika policije, sprečavanje zloupotreba i korupcije. Kamere za uniforme koristiće saobraćajni policajci koji kontrolu saobraćaja obavljaju presretačima i na deonici auto-puta na teritoriji Beograda. Kamere za uniforme se koriste odgovorno, a podacima se rukuje bezbedno. 

Kamere za uniforme se koriste odgovorno, a podacima se rukuje bezbedno, poručuju iz MUP-a Srbije na zvaničnom Instagramu tog ministarstva.

Ambasador SAD Kristofer Hil uručio je danas u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića 60 kamera za uniforme Upravi saobraćajne policije koje će saobraćajci koji kontrolišu auto-put kroz Beograd kao i saobraćajci na presretačima redovno koristiti prilikom kontrole saobraćaja.

"Ovo je pilot projekat - uvođenje kamera za uniforme u redovan rad saobraćajne policije s tim što nam je u planu da u narednom periodu dodatno povećamo broj kamera sa ciljem da one budu deo osnovne opreme svakog saobraćajnog policajca", rekao je Gašić na konferenciji za medije organizovanoj povodom donacije 60 kamera za uniforme ambasade SAD u Beogradu.

Dodao je da će policajci te uređaje nositi na vidljivom delu uniforme i snimaće kompletnu intervenciju.

(Mondo)