Srbija: Na severu Srbije promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima pre podne. U ostalim predelima pretežno sunčano sa manje oblaka, a popodne na zapadu razvoj oblaka i ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni u pomoravlju i podunavlju, u ostalim krajevima slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 21°C, maksimalna od 28°C na severu do 32°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

Beograd: Promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom pre podne, ali i sunčanim intervalima tokom dana. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna 29°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 23°C.

Niš: Sunčani periodi i toplo uz dnevni razvoj oblaka. Vetar slab severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 31°C. Uveče suvo.

Užički region: Sunčani periodi i toplo uz dnevni razvoj oblaka sa mogućom ređom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova popodne. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 17°C, maksimalna od 30°C do 32°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari je moguć kratkotrajni pljusak i najviše oko 25°C na 1000 mnv.

Vojvodina: Promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima u prvom delu dana. Popodne će biti više sunčanih intervala. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 17°C do 20°C, maksimalna od 28°C do 30°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 23°C.

Novi Sad: Promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima. Biće i sunčanih intervala. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 29°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 22°C.
Subotica: U sredu promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima. Biće i sunčanih intervala. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 21°C.

Vreme narednih dana: U četvrtak duži sunčani periodi i toplije uz malo oblaka pre podne na severu Srbije. U toku dana slab lokalni razvoj oblačnosti u ostalim krajevima. Vetar slab jugoistočni, istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 20°C, maksimalna od 30°C do 34°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 19°C do 25°C.

U petak i za vikend preovlađujuće sunčano i vrućina uz slabiji dnevni razvoj oblaka. Maksimalne temperature od 32°C do 36°C.

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija SRPSKI RAJ NA SAT VREMENA OD BEOGRADA! Beševačko jezero, raj za turiste i meštane: ZBOG OVOGA GA NAZIVAJU NAŠIM KARIBIMA

(MONDO)