Oluja "Danijel" i poplave koje su zadesile Grčku, blokirale su normalno funkcionisanje ove zemlje. A zbog činjenice da iz dana u dan nažalost raste broj mrtvih, mnogim građanima regiona pogođenih nevremenom saopšteno je da budu spremni za evakuaciju.

U procesu evakuacije i bezbednosti Grka, mnogi Srbi su priskočili u pomoć. Među prvima se javio Branko koji je u Fejsbuk grupi "Grčka - grupa za turiste" napisao da je spreman da pomogne bračnom paru ili porodici iz Grčke ukoliko nemaju gde. Svoju pomoć nudi bez ikakvih naknadih troškova. Njegov humani potez, podstakao je i druge Srbe da učine isto.

"Grčkoj porodici/bračnom paru: Ukoliko ste pogođeni poplavom i nemate gde, dobrodošli ste u Srbiju kod mene u kuću koliko god treba, bez ikakvih obaveza", napisao je Branko u svojoj objavi. Branko je svojim potezom oduševio pre svega Grke, ali i Srbe, koji su uz reči hvale poželeli da i oni sami budu humani baš kao sam Branko - te su u komentarima odlučili da na sličan ili isti način pruže pomoć Grcima.

"Iskren poziv upućujem grčkoj porodici kojima je pomoć neophodna. Oni bi isto učinili za nas što su više puta učinili", napisala je jedna gospođa. "Pridružujem se pozdravima za Grke... može i kod mene, ustupam smeštaj", "Pridružujem se i ja, ima mesta kod mene" napisali su još neki članovi ove grupe.

Kasnije se javio i sam Branko, te napisao zbog čega se odlučio na ovaj potez."Ali stvarno, iskreno bih voleo da mi dođu braća u nesreći u moju Rumu, šta bude na stolu to ćemo deliti. A biće. Nek malo i oni vide Srem i Frušku Goru. Neki ljudi ne mogu to da shvate, otuđili smo se, nema više druženja i stvaranja novih veza i prijateljstava, o pomoći da ne govorimo. Ja ne mogu da rešim glad u svetu i da zaustavim rat u Ukrajini, ne mogu ni da rešim nečiju hroničnu nemaštinu, ali mogu i hoću da pomognem normalnim ljudima koji su trenutno u nevolji", objasnio je Branko.

BONUS VIDEO:

"GRČKA POD HITNO DA NAPRAVI PLAN ZA REKONSTRUKCIJU ŠUMA!" Metorolog otkrio: One su važne za održavanje KLIMATSKE RAVNOTEŽE Kurir televizija

 (MONDO/Blic)