• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održana konferencija za medije u susret dm Ženskoj trci na Adi Ciganliji

Izvor Promo

Poruka svim ženama #JaToMogu

Održana konferencija za medije u susret dm Ženskoj trci na Adi Ciganliji Izvor: Beogradski maraton

Na konferenciji za medije organizovanoj u hotelu Mona Plaza najavljena je tradicionalna dm Ženska trka pod sloganom #JaToMogu, u organizaciji Beogradskog maratona. Trka će se održati u nedelju, 1. oktobra 2023. godine sa početkom u 10 časova na Adi Ciganliji.

Zbog sve većeg interesovanja među ženama za aktivan i zdrav život, kao i povećanog broja učesnica dm Ženske trke, startno-ciljna zona pomerena je u Makiški park (s desne strane glavnog parkinga na makiškoj strani Ade Ciganlije).

Očekuje se preko 2000 učesnica koje će zajedno trčati ili šetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara. Sve očekuje bogat zabavni program i druženje već od 9 časova - zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i brojne druge aktivacije.

Nikola Marinković, menadžer Beogradskog maratona, tom prilikom izjavio je: „Ovaj sportski događaj u organizaciji Beogradskog maratona namenjen je svim ženama i ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje žena kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju“.

I ove godine podršku Ženskoj trci pruža kompanija dm drogerie markt, koja je posvećena osnaživanju žena, ističući važnost brige o sebi i svom zdravlju kao najveći imperativ.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je kompanija dm drogerie markt naslovni sponzor i ovogodišnje dm Ženske trke, jedinstvene manifestacije Beogradskog maratona. Uz slogan #Jatomogu, ovaj događaj je lep povod da ohrabrimo dame kako bi pokazale da za njih granice ne postoje i da ujedinjene možemo sve. Osnaživanje i integritet žena su pitanja kojima se dm bavi godinama u raznim projektima – poput kampanje koju smo sproveli ovog leta, posvećene fizičkom, mentalnom i socijalnom zdravlju žena. Zato dm Ženska trka predstavlja i svojevrsnu krunu te kampanje, kao i sjajnu priliku da osetimo novu energiju, probudimo sportski duh i želju da budemo zaista jedne uz druge“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija u kompaniji dm Srbija i Severna Makedonija.

Nora Trklja, atletičarka poručila je: „Danas sam ovde kao predstavnica svih atletičarki, ali i kao žena, buduća majka. Želim da pružim podršku svim ženama da se bave fizičkom aktivnošću, jer je to jedini recept za zdrav i srećan život“, izjavila je ovim povodom Trklja i dodala: „Kao što možete da primetite, ja sam u drugom stanju i neću se takmičiti na dm Ženskoj trci, ali ću doći da prošetam krug oko Ade sa svima vama, jer želim da vam poručim da ako ja to mogu, može svaka od vas“

Marija Vučković, žena sa invaliditetom iz udrženja SOSIB, tom prilikom je poručila svim ženama: „Kao majka i osoba sa invaliditetom, uz pomoć svoje porodice uspevam da treniram nekoliko puta nedeljno sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom, jer smatram da je to dobro za moje zdravlje. Želim da pošaljem poruku svim ženama, da ako to mogu ja, svako može da se uključi u neku fizičku aktivnost“.

Sve učesnice dm Ženske trke će u učesničkom paketu dobiti najkvalitetniju Nike dri-fit majicu, kao i poklone naslovnog sponzora dm drogerie markt, a nakon pređenih 7,7 km – na cilju ih očekuju medalje, osveženje i dobra zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image