Ivan N. iz Beograda trenutno se sa suprugom i trogodišnjim detetom nalazi na letovanju u El Guni, u Egiptu, a iako do povratka u Srbiju imaju još dva dana, suočen je sa tim da ne zna gde će i kako završiti jer se od ove porodice potražuje da plate usluge boravka u hotelu iz svog džepa, iako su ceo aranžman unapred uplatili i to oko 264.000 dinara!

Kako za "Blic" priča Ivan, na recepciji mu je ostavljeno obaveštenje u kojem stoji da agencija preko koje su doputovali nije izmirila troškove boravka u hotelu, te da imaju rok do danas u 15 časova da isti izmire sopstvenim sredstvima. "Sinoć oko 23 časova na recepciji hotela u kom smo odseli ostavljeno nam je obaveštenje da troškovi boravka u hotelu nisu uplaćeni od strane agencije kojoj smo mi uplatili čitav aranžman unapred."

Tu je navedeno da imamo rok do danas da platimo boravak. Niko nam se lično nije obratio, a na recepciji nisu znali da nam kažu ništa više. Kako smo videli u tom obaveštenju, potpisan je neko, ali mi ni ne znamo ko su oni", priča za "Blic" ovaj Beograđanin.

Još od 80 do 100 putnika ima isti problem?!

Prema njegovim rečima, odmah je kontaktirao jednu devojku koja je turistički vodič i koja mu je rekla da ni sama ne zna šta se dešava i u čemu je problem, ali da će nastojati da što pre sazna, kao i da prema njenim informacijama ima još 80 do 100 putnika koji imaju isti problem.

"Mi se nalazimo u El Guni, gradiću koji je oko 20 kilometara udaljen od Hurgade i jedina smo porodica iz Srbije u ovom hotelu, tako da nemamo kontakt sa ostalima. Devojka koja je angažovana kao turistički vodič je bila voljna da pomogne koliko je u mogućnosti i iz komunikacije sa njom sam saznao da je problem nastao isključivo sa agencijom preko koje smo mi došli. Takođe mi je rekla da prevoz nije uplaćivan putem potpisanih na papiru, te da je to izmireno", navodi sagovornik.

Na mejlove i pozive niko ne odgovara

Kako dodaje Nešić, odmah po prijemu ovog obaveštenja kontaktirao je agenciju putem mejla, ali i uputio više poziva na koje nije dobio odgovor šta se dešava. Jedini kontakt koji je imao, devojka koja je turistički vodič mu je napisala da će se sve sigurno rešiti i da nastavi sa porodicom da funkcioniše normalno dok ne dobije nove informacije.

"Pisao sam i Juti o ovom problemu i dobio odgovor da agencija nije član ove organizacije i da zbog toga ne mogu da mi pomognu već da sve rešavam direktno sa agencijom. Međutim, od njih nemam nikakvu povratnu informaciju. Kod sebe imam fiskalni račun kao dokaz da je sve plaćeno. Uplatili smo aranžman od 13. do 24. septembra, danas je 22. septembar i obavešteni smo da ćemo morati sami da platimo boravak u hotelu za 11 noćenja, all inclusive", kaže  Ivan.

Prema rečima sagovornika "Blica", još jedan problem je što nemaju kome da se obrate, jer ih ni ta posrednička agencija iz Egipta nije kontaktirala lično, već putem pisanog obaveštenja ostavljenog na recepciji.

"Neka se obrate predstavnicima na destinaciji"

"Blic" je ovim povodom kontaktirao i agenciju u kojoj je putem telefonskog razgovora rečeno da putnici koji imaju neki problem treba da se obrate predstavnicima agencije na destinaciji, a ne da zovu medije. Takođe je rečeno da će nadležnima u agenciji biti preneto sa kojim problemom su se putnici obratili.

BONUS VIDEO:

"ZAKUPLJUJU STANOVE, A ONDA IH PONOVO IZDAJU!" Stručnjak za nekretnine otkrila kako da se zaštitite od prevaranata: Ovo je KLJUČNO Kurir televizija

 (MONDO/Blic)