Misteriozna crvena svetlost koja se pojavila na nebu iznad Sombora ostavila je sve građane ovog vojvođanskog grada u čudu.

Neki su uspeli da zabeleže nestvarne kadrove iz ovog grada, ali i mnogih drugih gradova na severu Srbije. Crvena svetlost na nebu se videla u Vrbasu, Banatskom dvoru, Bačkom Petrovom Selu.

 Inače, reč je o jedinstvenom fenomenu, polarnoj svetlosti, koja se javlja zbog jake solarne oluje.

"Polarna svetlost se večeras vidi i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Zbog jake solarne oluja, polarna svetlost je vidljiva skoro do samog juga Evrope, a tako može biti i sledeće veče" - objavio je Hailz Srbija.

 Kako navodi jedna Fejsbuk stranica iz Slovenije, koja se bavi meteorološkim prilikama, ovakvi prizori nisu tipični u ovom delu Evrope.

I BiH pod ružičastim svetlima

Aurora borelis se videla i kod Viteza. Inače, kada se pojavi aurora borelis, često se na nebu čuje prasak. Potom veliki, sjajni luk osvetli noć. Ponekad se blistavi zraci svetlosti rašire u maniru lepeze, te nekada zasvetle poput jakog reflektora.

Mnogi korisnici mreža su pisali da je ovo jedinstvena pojava, a pojedine je uplašila.

BONUS VIDEO

ZUBE PERE U KAFIĆU, TUŠIRA SE KOD BRATA: 30 godina čeka na stan u zgradi bez struje, vode i kanalizacije (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

(Mondo/Blic/Avaz)