• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UZMETE SAMO 4 DANA OD GODIŠNJEG I DOBIJETE 12! Svi neradni dani u 2024. godini - ovako možete da spojite i da OTPUTUJETE

Autor Jana Desovski

Do kraja ove godine u Srbiji se za sve građane očekuje još jedan državni praznik, a sledeće ćete imati mogućnost da spojite neke dane i da otputujete.

 Neradni dani 2024 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Naredne 2024. godine očekuje nas šest praznika zbog kojih većina neće biti na svom radnom mestu. Prvi je Nova godina koja pada u nedelju, pa će se tako spojiti mini odmor sa vikendom od četiri neradna dana. Znači 1. i 2. januar padaju u ponedeljak i utorak koji su neradni, pa možda možete negde i da otputujete.

Odmah zatim 7. januara obeležićemo Božić, a sledeće praznovanje rezervisano je za Dan državnosti, koji pada u četvrtak 15. februara, i 16. koji pada u petak, pa s obzirom na to da se ne radi dva dana, opet će biti spajanja sa vikendom. Mnogi će se na posao vratiti tek u ponedeljak 19. februara.

Praznik rada, koji se obeležava 1. i 2. maja što su sreda i četvrtak, spojiće se sa neradnim danima za Uskrs od 3. do 6. maja. Tako da će prvi radni dan biti utorak 7. maj. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora možete da uzmete samo 4 radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

Izvor: neradnidani.com/Screenshot

 Neradni dani tokom 2024. godine:

1. januar - Nova godina, PONEDELJAK
2. januar - Nova godina, UTORAK
7. januar - Božić, NEDELJA
15. februar - Sretenje, Dan državnosti, ČETVRTAK
16. februar - Sretenje, Dan državnosti, PETAK
1. maj - Praznik rada, SREDA
2. maj - Praznik rada, ČETVRTAK
3. maj - Veliki petak, PETAK
5. maj - Vaskrs, NEDELJA
6. maj - Vaskršnji ponedeljak, PONEDELJAK
11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu, PONEDELJAK

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:57
"SKRATILI SU NEDELJU NA 4 RADNA DANA I REZULTATI SU ZAPANJUJUĆI" Turinski: Da li i nedelja treba da bude DRŽAVNI NERADNI DAN?
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Приметио сам један коментар који се често "врти", а то је "с којим парама да отпутујем"? Сви кукају да немају паре, а лети једва да сам нашао једно слободно место за Грчку. Сва места резервисана, у свим агенцијама нема места, а овамо сви кукају да немају.

beogradska seljačina

@. Agencije lažu, meni su rekli 5x da nema više avio karata za neku destinaciju, za minut na internetu našao isti let - pola aviona prazno, da ne kažem i u pola cene.

Kako da ne

To možda važi za one koji rade u državnim ustanovama... Šta ćemo sa onima koji rade recimo u t. centrima, marketima i sl. ne samo praznicima nego i nedeljom i to do 22 i 23 sata? A i sa kojim to parama ogromna većina da putuje negde...

special image