• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DO KRAJA MESECA VREMENSKA KLACKALICA - OD SNEGA DO 20 STEPENI! Ovog dana počinje jako zahlađenje, zima kuca na vrata

Početak sledeće sedmice doneće još toplije vreme.

 sneg u Beogradu-04.JPG Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Nakon jučerašnjeg prodora hladnog fronta, danas osetno toplije i vedrije vreme. U severnim, centralnim i istočnim predelima naše zemlje preovladava sunčano i toplije, a na jugu i na zapadu je oblačno. Na jugu i jugoistoku Srbije ponegde pada slaba kiša, na višim planinama sneg. Trenutne temperature kreću se od 5°C u Požegi do 13°C u Beogradu. Zlatibor meri 7°C, Sjenica 6°C, a Kopaonik 1°C. Maksimalna temperatura biće danas od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C. Na severu će biti sunčano, a naoblačenje sa juga proširiće se i na centralne predele, dok se slaba kiša očekuje samo na jugu i jugoistoku Srbije, na planinama slab sneg.

Početak sledeće sedmice doneće još toplije vreme, jer će u sklopu južnog strujanja sa Mediterana stići i toplija vazdušna masa. U ponedeljak će u većem delu Srbije biti sunčano ili umereno oblačno, samo na jugu ujutro oblačno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C, a maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu do 16°C. U utorak će biti umereno oblačno, ali i relativno toplo sa sunčanim intervalima. Više oblačnosti biće u Vojvodini, ponegde i sa slabom kišom. Maksimalna temperatura biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C. U toku večeri u severnim, a tokom noći i u zaapdnim i centralnim predelima sledi jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

U sredu u svim predelima Srbije zahlađenje sa kišom, na višim planinama sa susnežicom i snegom, a vetar će biti prolazno u skretanju na jak severozapadni. Maksimalna temperatuta biće od 11 do 15°C, u Beogradu do 12°C, a na krajnjem jugu Srbije do 17°C. U četvrtak će biti suvo i uglavnom pretežno sunčano. Ujutro se ponegde očekuje i slab mraz, ali će tokom dana biti relativno toplo. Maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u petak i u subotu biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za sredinu novembra od 9 do 12°C, one će u narednom periodu ponovo biti iznad proseka, u utorak za pet do sedam stepeni, dok se od petka očekuje jače zahlađenje, uz povratak temperature na prosek. Nakon što će i sedmica pred nama biti veoma promenljiva, nakon 20. novembra očekuje se stabilnije vreme, a temperature će biti u skladu sa jesenjim vrednostima za novembar mesec.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:34
"OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA!" Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Telegraf)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image