Dobrivoje Antonijević (88) iz svilajnačkog sela Roćevac ostao je da živi sam - sam brine o domaćinstvu, sam gaji živinu, sam održava dvorište, sam obrađuje četiri hektara zemlje... Dobrivoje je uredan i vredan domaćin koji voli da sve isplanira. Sam je isplanirao čak i svoj kraj, pa je 2019. godine, samom sebi podigao nadgrobni spomenik sa preciznim datumom svoje smrti. Sad se i sam šali na svoj račun i na račun svog kraja.

On se šali, a kamenorezac se čudi pa veli: "Imao sam razne slučajeve ali ovako nešto još nisam imao... A bavi se tim poslom skoro 30 godina..", rekao je kamenorezac, a Dobrivoje je dodao: "Planirao sam život do 2030. godine a da li će da mi se ispuni želja, to ne znam", kaže deka Dobrivoje koji je rođen 1935. godine.

"Kamenorezac se malo začudio, kaže nije imao takav slučaj da je čovek sam sebi odredio kad će da umre", kaže Dobrivoje koji radi sve po kući i oko kuće kao da mu je pedesetak. Vozi traktor, neguje cveće, a kad ujutru ustane ide prvo u štalu, kod svinja i živine.

A u kući, sve pod konac - kaže ne može ujutru kafu da popije a da krevet nije namešten onako po vojnički. Veli i da ko god dođe na groblje ne može čudom da se načudi. Spomenik redovno obilazi, plevi buduće konačište posuto sitnim šljunkom, a na crnom granitu dominira ne jedna jedina, nego galerija njegovih najlepših fotografija iz raznih perioda života.

BONUS VIDEO:

SETITE SE DA JE SRBIMA PODIGNUT SPOMENIK U ŽENEVI I HUMANOSTI KOJU SU POKAZALI TOKOM RATA SA BUGARIMA! Dr Kamenov o izraelskom kršenju Hipokratove zakletve:  Kurir TV

 (MONDO/Kurir/TV Centar Svilajnac)