Novi BMW X2, koji je od sada po prvi put dostupan električnoj verziji, karakterišu atraktivni sportski dizajn i inovativne digitalne opcije koje ga sada pozicioniraju u još višu klasu u pogledu performansi i dizajna.

Novi BMW X2 poseduje ekspresivan dizajn i u odnosu na prethodnu generaciju duži je za 194, širi za 21 i viši za 64 milimetra. Pored toga, povećano je i međuosovinsko rastojanje koje omogućava veći prostor za svih pet sedišta i u prtljažniku (od 560 – 1.470 litara, u zavisnosti od varijante modela).

Prednji deo novog BMW X2 odiše samopouzdanjem, koje je upotpunjeno upečatljivim elementima poput LED farova i šestougaone BMW prednje maske, koja se – po prvi put za premijum kompaktni segment – može opciono poručiti sa BMW Iconic Glow osvetljenjem. Linija krova stvara atraktivnu siluetu u prepoznatljivom stilu BMW-ovih SAC modela, odajući sportski utisak, što je obogaćeno spojlerom i atraktivnim branikom.

S druge strane, karakteristike dizajna specifične za M, kao što su dva para izduvnih cevi integrisanih u zadnju masku, obezbeđuju modelu BMW X2 M35i xDrive posebno dinamičnu auru. M Sport paket je dostupan za sve ostale varijante modela, uključujući i novi, potpuno električni BMW iX2, te obezbeđuje i aerodinamički optimizovane detalje eksterijera.

Unutrašnjost novog BMW-a X2 poseduje moderan i vrhunski ambijent sa sportskim detaljima. Elegantna instrument tabla, na kojoj se nalazi BMW zakrivljeni ekran, spojena je u kabini sa „plutajućim“ naslonom za ruke i integrisanim kontrolnim ostrvom. Nova sedišta se opciono nude u Veganza perforiranim oblogama i Vernasca koži sa atraktivnim štepovima kao alternativa standardnim platnenim presvlakama. Sportska sedišta dolaze kao opcija, uz mogućnost električnog podešavanja sa memorijskom funkcijom, lumbalnim osloncem i funkcijom masaže.

Dvozonska automatska kontrola klime, navigacioni sistem i sportski kožni volan su standardni u novom BMW-u X2, kao i automatsko otvaranje prtljažnika, četiri USB-C porta i utičnica od 12V na centralnoj konzoli i u prtljažniku. Broj dostupnih sistema za pomoć vozaču i digitalnih usluga takođe se značajno povećao u odnosu na prethodni model. Među dostupnim opcijama za poboljšanje njegovog premijum karaktera su paket retrovizora, grejanje volana i Harman Kardon zvučni sistem, dok je jedna od najatraktivnijih opcija - panoramski stakleni krov.

Potpuno električna varijanta BMW iX2 xDrive30 biće dostupna od samog lansiranja. Njegove dve izvanredno integrisane pogonske jedinice – jedna na prednjoj osovini i jedna na zadnjoj – zajedno stvaraju sistemsku snagu od 230 kW/313KS i sistemski obrtni moment od 494 Nm.

iX2 xDrive30 ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,6 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 180 km/h. Visokonaponska baterija kapaciteta 64,8kWh upotrebljive energije u kombinaciji sa visokom efikasnošću pogonskog sistema omogućava domet od 417 – 449 kilometara po WLTP standardu. Adaptivna rekuperacija i funkcija MAX RANGE takođe doprinose izvanrednim brojkama kada je reč o dometu. Novi BMW iX2 podržava Plug & Charge funkciju.

BMW X2 M35i xDrive, sa svojim prepoznatljivim M dizajnom i karakteristikama upravljanja poseduje 2,0-litarski četvorocilindrični motor koji proizvodi maksimalnu snagu od 221kW/300KS i ubrzava do 100km/h za 5,4 sekunde. Efikasni benzinski i dizel motori i sedmostepeni Steptronic menjač sa duplim kvačilom dolaze kao standard. Trocilindrični benzinski agregat iz najnovije modularne generacije porodice motora pokreće novi BMW X2 sDrive20i. U kombinaciji sa 48V mild hibridnim sistemom, 1,5-litarski motor isporučuje maksimalnu snagu od 125 kW/170KS.

13 copy.jpg
Promo 

Četvorocilindrični dizel motor u novom BMW-u X2 sDrive18d takođe je prošao kroz opsežnu nadogradnju i proizvodi maksimalnu snagu od 110 kW/150KS. Svi motori sa unutrašnjim sagorevanjem dostupni za novi BMW X2 se standardno povezuju sa sedmostepenim Steptronic menjačem sa duplim kvačilom. Novi BMW iX2 xDrive30 se standardno dolazi sa 17-inčnim točkovima sa aerodinamično optimizovanim dizajnom, dok modeli BMW X2 sDrive20i i BMW X2 sDrive18d imaju točkove od 18 inča. BMW X2 M35i xDrive ima 20-inčne M točkove, dok su točkovi od 18 do 21 inča dostupni opciono.

1 copy.jpg
Promo 

Najnovija verzija BMW-ovog iDrive sistema sa korisničkim interfejsom 9.0 koji ima QuickSelect funkciju brzog pristupa je ugrađena u novi BMW X2. Zasnovan na BMW-ovom Operativnom sistemu 9, ukombinovan je zajedno sa BMW-ovim zakrivljenim ekranom i BMW-ovim inteligentnim ličnim asistentom.

2 copy.jpg
Promo 

Standardni i opcioni sistemi pomoći za automatizovanu vožnju i parkiranje povećavaju udobnost i bezbednost, kako u svakodnevnoj vožnji tako i na dužim putovanjima. Standardne karakteristike uključuju najnoviju verziju sistema za upozorenje na prednji sudar, tempomat sa funkcijom kočenja, informacije o ograničenju brzine i upozorenje o napuštanju trake sa funkcijom povratka u traku. Asistencija pri parkiranju uključujući kameru za pomoć pri vožnji unazad i asistent za vožnju unazad takođe su deo standardne opreme.

Promo Bmw

Lista opcionih funkcija uključuje delimično automonmu vožnju, adaptivni tempomat sa funkcijom Stop & Go, BMW Head-Up displej, kao i funkcije Surround View (kamere 360), Remote 3D View (3D daljinski prikaz), BMW Drive Recorder i Remote Theft Recorder. Postojeće funkcije se mogu unapređivati i pomoću opcije Remote Software Upgrades (daljinsko ažuriranje softvera).

Novi BMW X2 u Srbiji je dostupan po početnoj ceni od 46.830€, odnosno 65.660€ za potpuno električnu verziju.