U poslednja 24 sata sneg pada u celoj Srbiji, a iako su mnogi očekivali da su Kopaonik i Zlatibor zavejani, podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je tokom jučerašnjeg dana u Sremskoj Mitrovici palo čak 21 centimetar snega!

Odmah iza Sremske Mitrovice, na tabeli se nalaze Kopaonik, na kojem je palo 20 centimetara i Zlatibor na sa 19 centimetara snega. Upravo zbog toga, niz saobraćajnih nesreća dogodio se u Vojvodini. Ovog 8. januara od 7 sati jutros na putevima Srbije dogodilo se više od 10 saobraćajnih nesreća u kojima su poginule tri osobe.

Najava RHMZ

Prema najavi RHMZ, u Srbiji će danas biti ledeni dan, sa dnevnomtemperaturom od minus 3 do 0 stepeni Celzijusovih, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti malo toplije.

Tokom dana se očekuje oblačno, a ujutru i pre podne padaće slab sneg, dok će posle podne prestati da pada, a uveče stiže delimično razvedravanje. U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi, lokalna pojava poledice i ponegde magla. Danju umereno oblačno, uglavnom suvo i hladno vreme, u većini mesta sa dnevnom temperaturom oko 0 stepeni Celzijusovih - navode iz RHMZ.

3781152_sneg_ff.jpg
RHMZ printscreen 

(Blic, Mondo, I.L.)