Lekari su noćas, za doček Srpske Nove godine imali pune ruke posla. Šest ekipa Hitne pomoći dežuralo je noćas na dočeku pravoslavne Nove godine u Beogradu, a prema rečima doktorke Olje Mirković, najviše problema bilo je sa maloletnicima u alkoholisanom stanju.

Bilo je 113 intervencija, 26 na javnom mestu i to su uglavnom problem pravili tinejdžeri u alkoholisanom stanju. Prema rečima doktorke Olje Mirković, iza ekipe Hitne pomoći je burna noć. Osim alkoholisanih tinejdžera, bilo je problema i sa povredama sa hladnim oružjem.

"Bilo je dosta alkoholisanih stanja, najviše dečaka i devojčica od 13 do 15 godina. Apelovala bih na roditelje da obrate pažnju gde im se deca kreću" - rekla je dr Mrković za "RTS".

Lekare Hitne pomoći je posebno šokirao slučaj maloletne devojčice u alkoholisanom stanju, koju je prolaznik slučajno pronašao na Kalemegdanu i prijavio. "Devojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju, zatečena je od strane slučajnog prolaznika. Šta da kažem... Treba obratiti pažnju na decu" - izjavila je doktorka Mirković vidno šokirana.

Na tri različita mesta u gradu obračun noževima

Prema rečima doktorke Olivere Mirković, na tri različita mesta u Beogradu došlo je do obračuna hladnim oružjem. Svi povređeni adekvatno su zbrinuti i van su životne opasnosti. Jedan od povređenih je, takođe, maloletnik, dečak od 17 godina, koji je nakon saniranja povrede prebačen u Urgentni centar. Kao i svake noći u velikom broju su se javljali hronični bolesnici, najviše astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima.

Tokom noći su dežurale 22 ekipe Hitne pomoći koje su intervenisale ukupno 113 puta, od toga 26 puta na javnim mestima.

BONUS VIDEO: PIJANI PUTNIK DIVLJAČKI OŠAMARIO STJUARDESU?! Kapetan avijacije: Uradio je to jer mu nije dopustila da uradi JEDNU SUMANUTU STVAR!

PIJANI PUTNIK DIVLJAČKI OŠAMARIO STJUARDESU?! Kapetan avijacije: Uradio je to jer mu nije dopustila da uradi JEDNU SUMANUTU STVAR! kurir televizija

(Mondo/Blic/M. Š.)