Jedna Srpkinja požalila se na Reditu da je držala privatne časove iz matematike dečaku 6. razreda koji je bilo vrlo neprijatan i koji ni u kom trenutku sa njom nije sarađivao. Iako su je roditelji upozorili da je mališan preživeo određeni stres, ona se trudila da ga nauči, međutim, to nije uspela - zbog čega je odustala od saradnje sa njim. Tada je nastao problem, ali sa roditeljima.

"Držala sam privatne časove detetu koje je bilo izrazito neprijatno, nesaradljivo i slično. Rečeno mi je da je doživeo stres, da je bio u bolnici i da pije lekove koji ga usporavaju i smiruju i da je zbog toga demotivisan i sporije mu ide učenje. Međutim, dete je vrlo nesaradljivo i ja sam odustala od časova i rekla roditeljima da je razlog što nisam sposobna da se nosim sa detetom koje ne prihvata saradnju.

Tada kreću pretnje lekarima, policijom i slično. Šalju mi poruke sa pretnjama da knjige koje su ostale kod mene budu vraćene za sat vremena ili zovu policiju i slično. Da li je ovo realno, šta čovek da učini, pritom, knjige su mi pozajmili dobrovoljno da pregledam šta je rađeno u školi i da pripremim materijal za nastavu. Nismo dogovorili rok vraćanja. Ja sam im najavila da ću ih vratiti danas prepodne jer radim i ne mogu ranije da izađem s posla", napisala je žena.

Takođe dodala je da je ista porodica imala i drugih zamerki na njen rad jer dete nije ništa naučilo. Međutim, kako ona kaže, to nije bilo do nje, već on sam nije hteo da uči i često je koristio telefon na privatnom času.

Mnogi su joj objasnili da zapravo velikog problema i nema - uputivši je da jednostavno vrati knjige što pre i da blokira njihov broj.

"Šta je tebi ovde konkretno problem? Uzmi vrati te knjige kad budeš stigla, blokiraj id**te svuda i to je to. Bez stresa, bez nerviranja", "Vrati im sve knjige i prekini komunikaciju. Ako te cimaju opet prijavi ih za uznemiravanje", "Prazne priče, vrati im knjige ili ih čak samo ostavi u školi ukoliko postoji mogućnost za to, s obzirom da ne vidim potrebu da imaš bilo kakav kontakt sa takvim ljudima.

Tada se devojka zahvalila na komentarima, pa objasnila dodatno još neke stvari.

"Ljudi su jako uznemirujući, koriste što je dete bilo kod psihijatra i prete mi da će pokazati poruke u kojima sam navela da mi se dete smeje u facu, neće da ponovi gradivo, kezi se, ne izgovara reci. Dete je 6. razred i vrlo elokventno, ali me pravi budalom. Uglavnom, napisala sam im posle dugog maltretiranja s njihove strane da je dete manipulator, na šta mi prete lekarom i psihički me zlostavljaju. Mislim držala sam 4 časa od sat vremena, na vreme sam shvatila da treba da bežim, ali metak nisam izbegla. Takođe, traže mi novac nazad!", dodala je ona.

Bonus video: 

"VELIKI BROJ ŠKOLA JE PODRŽAO PREPORUKU!" Slavica Đukić Dejanović o sugestiji Ministarstva prosvete: Preporuka nije obavezujuća Kurir televizija

(Blic,  Mondo, I.L.)