Porodica Čolić iz Potpeća ovu zimu dočekala je u toplom, zahvaljujući uspešnoj užičkoj preduzetnici Nadi Obradović. Ona je pokretač i učesnica brojnih humanitarnih akcija, jer kaže, tek ako je dobro drugima i ona se dobro oseća. Nakon slučajnog saznanja da najmlađi zaposleni živi u nedovršenoj, neuslovnoj kući Nadinoj molbi su se majstori odazivali i bez nadnice i maksimalno spuštajući cenu.

"Kad zovne odazivamo se, jer znamo da će to da bude prava stvar, stvar koja vredi, za koju se vredi potruditi", kaže Miodrag Starčević, moler. I za dva i po meseca dom je ušuškan, opremljen, uvedeno grejanje, vrativši Čolićima veru u život, veru u ljude.

"Bila sam srećna kada se zaposlio i kod dobre familije i što je ta familija nama mnogo pomogla... krenulo je sve kako treba, izašla nam je u susret, završila nam je ovu kuću", navodi Radojka Čolić, majka.

"Detinjstvo neko možda mi je slično bilo kao Nikolino i to me je povuklo da na neki način tom detetu pomognem", naglašava Nada Obradović, preduzetnica, Agropromet Užice. Gotovo kao da im je rod, kažu zaposleni, a opet strog je, ali i pravičan poslodavac.

RTS/screenshot Užička preduzetnica obnovila kuću svom radniku

Gordana Šuljagić, knjigovođa u Agroprometu iz Užica ističe: "Ona to jasno i nedvosmisleno stavlja do znanja šta od nas očekuje, šta želi, a s druge strane, ona vodi računa o svima nama u smislu nekih naših potreba, problema". Poslednjih godina Nada je aktivna i u Udruženju građana Mitropolit Josif Cvijović iz Drežnika, zavičajnog sela.

Za kratko vreme, staru urušenu školu pretvorili su u zadužbinu Ignjata Daničića sa stalnom postavkom izložbe o životu i radu mitropolita Cvijovića, dobijenu iz beogradskog Vojnog arhiva. Prokopali su put i postavili krst na Drežničku Gradinu, istrajni i da završe Banovski put od Drežnika ka Rogama, koji o svom trošku podasipaju.

"Za ova sela bi mnogo značio, povezao opštine Čajetina sa Požegom i Ariljem, Beogradom… Ovo je selo poznato po proizvodnji maline, ljudi se bave stočarstvom", dodaje Nada Obradović, predsednica Udruženja građana Mitropolit Josif Cvijović, Drežnik. Škrta na rečima, ali širokog srca je Nada, i nezaustavljive energije da pokrene dobrotu.

BONUS VIDEO:

Renoviranje stare kuće Instagram/renov80shouse

(RTS/MONDO/U. M.)