Učenica mlađeg razreda OŠ "Jovan Ristič" u Borči juče je davila svoju vršnjakinju. Ova informacija objavljena je na storiju Instagram grupe "Grupa_kkbops".

"U OŠ "Jovan Ristić" devojčica je davila devojčicu koja je nađena bez daha na podu", navedeno je u poruci. Iz škole su odgovorili da je do incidenta došlo, ali da sukob učenica nije imao za posledicu gubitak svesti. "U našoj školi došlo je do incidenta između dve učenice mlađih razreda tokom kojeg je došlo do sukoba i do neprimerenog fizičkog kontakta.

Škola je u skladu sa zakonom i propisanim procedurama u ovakvim situacijama odmah obavestila roditelje i uključila ih u rešavanje ove situacije. Naglašavamo da sukob učenica za posledicu nije imao gubitak svesti, ali su obe devojčice bile vidno uznemirene. Nakon razgovora sa učiteljicom učenice su se smirile i ostale na nastavi do kraja dana", navela je direktorka ove osmoletke dr Andrijana Šikl-Erski.

Ona je razgovarala sa roditeljima ovih učenica o načinima da se situacija reši u najboljem interesu dece što je, svakako, i cilj škole, ali i roditelja. "Kada su u pitanju mere koje će se sprovesti prema učenicama, Tim za zaštitu se odmah sastao i utvrdio mere podrške za učenicu koja je pretrpela nasilje, a da će se sa devojčicom koja je počinila nasilje intezivirati vaspitni rad kao i da će biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

Roditelji obe učenice će biti uključeni u realizaciju svih ovih mera. Škola je obavestila Školsku upravu, Ministarstvo prosvete, MUP (školskog policajca). Škola će sa pažnjom pratiti rezultate i efekte sada utvrđenih mera i u dogovoru sa roditeljima dalje postupati u ovom slučaju u najboljem interesu dece", dodala je ona.

BONUS VIDEO: 

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici Privatna arhiva

(Kurir.rs/MONDO/I.V.)