Na društvenoj mreži Tviter, sada "X", Goran Petrović je podelio neverovatno iskustvo, toliko čudno da mu je, kako kaže, svedok tu da potvrdi istinitost istog. "Upravo mi se desilo nešto u šta ni sam ne mogu da poverujem. Srećom, imam svedoka", započinje svoju priču ovaj tviteraš.

Kako kaže, to veče su mu u gostima bili drug i njegova verenicam koje je potom odvezao u njihov stan. "U povratku, vozim polako ka kući, kod vrtića u kraju, na put izleće crna mačka, seda na na sred puta i zamrznuto gleda u moj auto. Meni je pušten radio, motor radi, ne čujem je, ali vidim po ustima da mjauče i kao da me doziva, bukvalno mi je to bila prva pomisao. Izlazim, ostavljam otvorena vrata i prilazim joj, a ona beži do ograde vrtića", prepričava neobičnu situaciju začuđeni čovek.

"U ogradi je zaglavljena neka flaša plastična između dve rešetke ograde, a ispod nje se zaglavilo njeno mače. Neko mi je rekao, ne znam koliko je tačno, da mačke ne vole miris ljudi na mačićima i da hoće da ih odbace ako mirišu na ljude, pa sam se trudio da pomerim flašu, ali da ne povredim i ne dodirujem mače. U tom trenutku iza mojih kola zaustavlja se komšija iz zgrade pored moje, misleći da meni treba pomoć pritrčava, onda se nasmejao kada je video šta je u pitanju. Odglavio sam flašu ubrzo i iste sekunde je mačka uhvatila mače za vrat i pobegla sa njim u mrak. Čekali smo desetak sekundi misleći da će se vratiti bez njega, ali nije. Meni je i dalje neverovatno da je mačka zaustavila auto kako bi potražila pomoć za svoje mače. Još uvek sam u šoku. Koliko pametno stvorenje!!!!", dodaje spasilac mačaka u nevolji.

"Tek posle mi komšija kaže da je pomislio da me je neko napao, jer je prepoznao moj auto i video otvorena vrata, a mene nema.
Bukvalno kao telepatija, sve sam je razumeo i da trebam da izađem i da trebam da pomognem, a ni sam ne znam kako".

Ovaj tvit je dobio preko 2.500 sviđanja, a podeljen 121 put. "Mačke su čarobna bića", "Divna stvar". Međutim ima i onih koji su izrazili sumnju u ovu priču! "Februar je, mačke se tek pare. Nemaju mačiće sada. Tako da, nije se desilo ko kuća!", napisao je jedan korisnik.

BONUS VIDEO:Šta mačka oseća kada je ostavite samu?

Šta mačka oseća kada je ostavite samu  TikTok/cat_queens_of_tiktok

(Mondo/M. Š.)