• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI HRLE U NAJROMANTIČNIJI EVROPSKI GRAD! Ima i za 89€, evo šta je sve uključeno - KRCATO i van sezone

Autor Jana Desovski

Venecija je destinacija koja je oduvek bila popularna, a turisti naročito vole da je posete na proleće.

 Venecija Izvor: MONDO/Samir Cacan/Shutterstock/g215

Mnogi sanjaju da vide Veneciju - grad ljubavi i romantike, a uglavnom "ciljaju" da otputuju na proleće kada vreme može da upotpuni utisak. Veneciju možete da posetite van sezone za jako mali novac, a kada odete tamo imaćete osećaj da ste se vratili nekoliko vekova unazad. Ovaj grad u Italiji krasi starinski duh i bezbroj kanala, a turisti kažu da je to ona Italija kakvu zamišljaju kada vide fotografije pre odlaska.

Turisti su pohrlili da otputuju u Veneciju pre aprila meseca, jer kako je najavljeno, u aprilu kreće probno naplaćivanje ulaza turistima u Veneciju. To je nedavno potvrdio gradonačelnik ovog italijanskog grada u koji rado idu i mnogi srpski turisti. Kako je najavljeno putnici će morati da rezervišu svoju posetu onlajn i da plate to pet evra kako bi dobili QR kod koji će se proveravati na određenim ulaznim tačkama i koji će im omogućiti pristup istorijskim gradskim četvrtima.

Zato su svi odlučili da prečešljaju ponude agencija i stranice za izdavanje apartmana, kako bi ugrabili termin pre aprila 2024. godine i videli ovaj sjajan grad, ali za "male pare". Agencije uglavnom nude putovanje u Veneciju za osmi mart i navodi se da je u pitanju autobuski prevoz. Cene aranžmana za dva noćenja u Veneciji kreću se od 99 evra, ako ugrabite "first minute" ponudu, pa do 150 evra ako plaćate punu cenu.

Kako se navodi, najčešće se autobusom ide do mesta u Italiji koje se zove Lido di Jesolo, smeštaj je u hotelu sa tri zvezdice, a onda brodićem idete do Venecije. Neke agencije nude i putovanje u Veneciju krajem marta, ali se uz to obilazi i Verona. U pitanju je autobuski prevoz i 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3 zvezdice za 99 evra (po osobi). Uglavnom su agencijske ponude slične, a po principu su pet dana, ali dva ili jedno noćenje, što bi značilo da većinu vremena provodite u autobusu. Jedna od agencija nudi pored Venecije posetu Veroni, Sirmioni i Padovi za 109 evra, takođe za osmi mart.

Najjeftinija ponuda na koju smo naišli jeste 89 evra u dvokrevetnoj sobi od 7. marta do 11. marta, a po istom je principu kao i u ostalim agencijama. Smeštaj je u okolnim gradićima, a onda brodom odlazite do Venecije. Takođe sve cene su po osobi, a hrana nije uključena, kao ni karta za brodić (oko 30 evra po osobi). Što se tiće stranca za izdavanje apartmana i hotela, najjeftiniji smeštaj može da se nađe za oko 12.000 dinara za dve noći i za dve osobe, računajući da su ti apartmani od centra Venecije udaljeni po više kilometara. Ako kupujete sami kartu za autobus, može da se nađe za oko 60-70 evra. Putovanje od Beograda do Venecija traje oko 12 sati.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:32
VENECIJANSKI FESTIVAL: Počinje filmska smotra, uz manje zvezda i publike (KURIR TV)
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mareska15

Ajde ono kad dodjes prvi put pa vidis al sta te posle natera da se vratis to mi nije jasno.

dex

Zar Srbi ne treba da idu da posecuju Snakt Petersburg a ne ovu sodomu i gomoru na zapadu?

Kant

@dex Zašto me idemo u Sankt Peterburg? Daleko, i previše skupo jer vredi nečemu. Ovo drugo je blizu, jeftino jer ne vredi ničemu, ali ljudi svejedno moraju a putuju jer im je to sve što imaju.

special image