Svakog 21. februara, još od 1999. godine kada je UNESCO počeo sa obeležavanjem, ovaj datum predstavlja razlog okupljanja kako bi se slavili različiti jezici, kulture, tradicije i višejezičnost, ističući važnost razumevanja, poštovanje i prihvatanje svih specifičnosti koje jedna kultura nosi sa sobom. Baš kao i svako od nas.
Jezik predstavlja osnovno sredstvo komunikacije i kao što u svetu ne postoje dve iste osobe, svaki je na svoj način autentičan. Dijalekti, raznolikosti vokabulara su samo neki od elemenata koji određuju jedinstvo svakog, a različitosti treba negovati. Baš kao jezička raznovrsnost koja ima moć da nas odvede na putovanje kroz daleke zemlje i kulture kako bismo je bolje upoznali i istražili, tako i BeanZ cafe slavi različitosti svakog od nas i prenosi različite tradicije i ukuse koji su utkani u svako pojedinačno zrno, koji će nam pomoći da istražimo sebe. Svaka šoljica omiljenog BeanZ espresa nosi sa sobom autentičnu priču farmera koji su posvetili svoje živote uzgoju i berbi najkvalitetnijih zrna na svojim malim farmama. Upoznajmo neke od njih:
Luiz Alberto iz Brazila - U bujnom zelenilu brazilske prašume, Luiz Alberto ponosno uzgaja 100% arabiku, sorte žuti burbon. Rezultat je kafa neodoljive arome crne čokolade, karamele i pečenih badema.
Eduardo iz Nikaragve – Eduardo je predstavnik šeste generacije koja upravlja porodičnom pantažom, kroz tradiciju uzgajanja 100% arabike karakteristične po notama crne čokolade I slatkoće sušenog voća.
Rameš iz Indije - Plantaže Rameša, smeštene u senci bujnog drveća, donose nam 100% robusta kafu niske kiselosti, sa notama orašastih plodova, začina i crne čokolade.
Digner iz Tanzanije - U podnožju Kilimandžara, Digner uzgaja 100% arabiku na porodičnoj farmi, koja je počela sa 100 malih stabala kafe, a danas obezbeđuje bolji život za svoju porodicu I stanovnike ovog područja. Bogato zemljište i pogodna klima stvaraju uslove za uzgoj afričke kafe, koja odiše notama crne čokolade, crnog čaja i šumskog voća
Maria iz Kolumbije – Na svojoj farmi uzgaja 100% arabiku, voćnih nota i aroma mlečne čokolade i breskve, sa željom da svako ko popije njenu kafu pomisli na prelepe predele Kolumbije.
Katungu iz Konga – Katungu uzgaja 100% arabiku sa željom da svako ko popije njenu kafu oseti ljubav i strast sa kojom je ona proizvedena. Na svojoj farmi uzgaja i banane, koje svojom senkom pružaju savršene uslove za kafu neodoljivih aroma crne čokolade, tropskog voća, crnog čaja i karamele.
Naši farmeri nisu samo proizvođači kafe, oni su čuvari tradicije i različitosti koji s ljubavlju i strašću brinu o svakom zrnu, prenoseći deo svoje kulture i nasleđa kroz svaku šoljicu BeanZ kafe.
Dok slavimo Međunarodni dan maternjeg jezika, slavimo i raličitosti svakoga od nas i ne zaboravimo da lepota leži u razumevanju i poštovanju baš tih različitosti. One su naša “lična karta”, ono što nas izdvaja od ostatak sveta.
BeanZ cafe će vam pomoći da probudite i istaknete sopstvenu različitost u šoljici kafe i da je slavite svakoga dana.
Bolan poraz Crvene zvezde u Milanu: Radonjićeva bomba nedovoljna, prolaz u Ligi šampiona nemoguća misija!
"Ovo je sramota za Ligu šampiona, nas ovde ne žele": Vladan Milojević prekinuo ćutanje u Milanu i žestoko udario
Hrvatski komentator u šoku šta su uradili Zvezdi u Milanu: Vikao kad je video sudijsku nepravdu i gol! (Video)
"Ma ovde nema govora, skočio sam sa stolice kad sam video": Srpski sudija zgranut gledao kako kradu Zvezdu
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!