• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

21. februar – Međunarodni dan maternjeg jezika obeležen autentičnim ukusima BeanZ kafe

Izvor Promo

Međunarodni dan maternjeg jezika nije samo praznik koji slavi jezičku raznolikost širom sveta, on predstavlja i priliku da upoznamo različite kulture kroz jezik kao ključni deo identiteta jednog naroda.

 BeanZ photo Izvor: Instagram/beanzcafe_serbia

Svakog 21. februara, još od 1999. godine kada je UNESCO počeo sa obeležavanjem, ovaj datum predstavlja razlog okupljanja kako bi se slavili različiti jezici, kulture, tradicije i višejezičnost, ističući važnost razumevanja, poštovanje i prihvatanje svih specifičnosti koje jedna kultura nosi sa sobom. Baš kao i svako od nas.

Jezik predstavlja osnovno sredstvo komunikacije i kao što u svetu ne postoje dve iste osobe, svaki je na svoj način autentičan. Dijalekti, raznolikosti vokabulara su samo neki od elemenata koji određuju jedinstvo svakog, a različitosti treba negovati. Baš kao jezička raznovrsnost koja ima moć da nas odvede na putovanje kroz daleke zemlje i kulture kako bismo je bolje upoznali i istražili, tako i BeanZ cafe slavi različitosti svakog od nas i prenosi različite tradicije i ukuse koji su utkani u svako pojedinačno zrno, koji će nam pomoći da istražimo sebe. Svaka šoljica omiljenog BeanZ espresa nosi sa sobom autentičnu priču farmera koji su posvetili svoje živote uzgoju i berbi najkvalitetnijih zrna na svojim malim farmama. Upoznajmo neke od njih:

Luiz Alberto iz Brazila - U bujnom zelenilu brazilske prašume, Luiz Alberto ponosno uzgaja 100% arabiku, sorte žuti burbon. Rezultat je kafa neodoljive arome crne čokolade, karamele i pečenih badema.

Eduardo iz Nikaragve – Eduardo je predstavnik šeste generacije koja upravlja porodičnom pantažom, kroz tradiciju uzgajanja 100% arabike karakteristične po notama crne čokolade I slatkoće sušenog voća.

Rameš iz Indije - Plantaže Rameša, smeštene u senci bujnog drveća, donose nam 100% robusta kafu niske kiselosti, sa notama orašastih plodova, začina i crne čokolade.

Digner iz Tanzanije - U podnožju Kilimandžara, Digner uzgaja 100% arabiku na porodičnoj farmi, koja je počela sa 100 malih stabala kafe, a danas obezbeđuje bolji život za svoju porodicu I stanovnike ovog područja. Bogato zemljište i pogodna klima stvaraju uslove za uzgoj afričke kafe, koja odiše notama crne čokolade, crnog čaja i šumskog voća

Maria iz Kolumbije – Na svojoj farmi uzgaja 100% arabiku, voćnih nota i aroma mlečne čokolade i breskve, sa željom da svako ko popije njenu kafu pomisli na prelepe predele Kolumbije.

Katungu iz Konga – Katungu uzgaja 100% arabiku sa željom da svako ko popije njenu kafu oseti ljubav i strast sa kojom je ona proizvedena. Na svojoj farmi uzgaja i banane, koje svojom senkom pružaju savršene uslove za kafu neodoljivih aroma crne čokolade, tropskog voća, crnog čaja i karamele.

Izvor: Instagram/beanzcafe_serbia

Naši farmeri nisu samo proizvođači kafe, oni su čuvari tradicije i različitosti koji s ljubavlju i strašću brinu o svakom zrnu, prenoseći deo svoje kulture i nasleđa kroz svaku šoljicu BeanZ kafe.

Dok slavimo Međunarodni dan maternjeg jezika, slavimo i raličitosti svakoga od nas i ne zaboravimo da lepota leži u razumevanju i poštovanju baš tih različitosti. One su naša “lična karta”, ono što nas izdvaja od ostatak sveta.

BeanZ cafe će vam pomoći da probudite i istaknete sopstvenu različitost u šoljici kafe i da je slavite svakoga dana. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image