Milena Anđelković je otišla, kako kaže, u jednu privatnu kliniku na kiretažu, a posle intervencije je, kako tvrdi, jedva ostala živa. Kaže da su joj probušili matericu i da je u stomaku imala pola litre krvi

"Otišla sam na kiretažu 21. decembra 2023. godine u jednu privatnu kliniku. Uređena je intervencija u opštoj anesteziji. Kada sam se probudila, delovalo mi je da je sve u redu. Obišli su me lekari i sestra koja je bila na intervenciji. Pitali su me da li imam bolove, imala sam ih, ali sam smatrala da je to normalno posle tog zahvata", počela je razgovor Milena Anđelković. 

Sagovornica je navela da su prvi put posumnjali da nešto nije u redu nakon kontrolnog ultrazvuka. "Rekli su mi da pozovem nekog da dođe po mene jer ne mogu sama da idem kući. Pozvala sam supruga koji je stigao i doktor je rekao da ćemo uraditi kontrolni ultrazvuk da vidimo da li je sve u redu. Dok je radio ultrazvuk on meni ništa nije govorio, ćutao je i bilo mi je sumnjivo jer sam imala baš jake bolove", ispričala je. 

Navela je da je sestra pričala sve vreme sa direktorom klinike, a kad je razgovarala sa njim izlazila je iz prostorije u kojoj se obavljao pregled ultrazvukom. Nakon nekog vremena sestra je prišla doktoru i šapnula mu, kako tvrdi sagovornica, da je direktor rekao da je pošalju u Višegradsku. 

"Doktor je rekao i napisao na izveštaju da je neophodan konsultativni pregled u Višegradskoj. Pitala sam ga koliko je to hitno iz razloga što kod kuće imam bolesno dete koje treba da primi terapiju u određeno vreme. Rekao je da nije problem i da mogu da završim šta imam i da odem u neko vreme zbog sumnje da je ostalo "nešto" i da ću najverovatnije to "nešto" izbaciti kapima kojim mi je on napisao na izveštaju", kazala je Milena Anđelković u emisiji Jutro na TV Prva. 

Ispričala je da je prvo otišla kući i da su bolovi postali mnogo jači nego što su bili nakon intervencije. Navela je da je zatim otišla u Višegradsku gde joj je urađen ginekološki i ultrazvučni pregled i da su joj rekli da ima unutrašnje krvarenje ali da im nije jasno odakle krvari. 

"Na izveštaju koji sam ja donela iz te privatne klinike nije pisalo ništa konkretno. Pisalo je da je neophodan konsultativni pregled. Suština problema je da sam ja imala unutrašnje krvarenje ali oni nisu imali jasnu sliku odakle i morali su naprave rez uzduž celog stomaka da bi ustanovili koji organ je povređen. Probijena je materica. Sanirana je materica, ušiven je stomak i to bi bilo to", kazala je Anđelković.

Sagovornica navodi da je nakon operacije lekar iz Višegradske došao da priča sa njom kako bi joj objasnio kako je sanirao povredu i šta se zapravo desilo. Istakla je da joj je u stomaku bilo pola litre krvi. "Rekli su mi da sam na vreme došla i da sam ostala kod kuće malo duže da bih bila u velikom problemu. Doktor koji je izvršio kiretažu pokušao je da stupi u kontakt sa mnom. Nakon moje operacije on je mene pozvao na telefon. Ja sam mu rekla šta se desilo. On je rekao da se greške dešavaju. To niko ne osporava. Ko radi, taj i greši, ali problem je taj što ja nisam bila zbrinuta na vreme. Pustio me je kući. Ja imam dvoje dece", ispričala je. 

U emisiji je otkrila da joj je situacija dodatno teško pala jer ima ćerku od godinu i po dana koje ima leukemiju. Na sreću, Milena Anđelković je nakon nekog vremena moći opet da ostane u drugom stanju. Protiv lekara koji je izvršio kiretažu je podnela krivičnu prijavu.

BONUS VIDEO: 

marica  Kurir televizija

(MONDO/I.V.)