Prošao je Dan državnosti, đaci su opet u klupama, a oni koji su spajali slobodne dane i pravili mini odmore, opet su u punom kapacitetu. Tek za uskršnje i prvomajske praznike ponovo će biti neradnih dana a oni počinju početkom maja i završavaju se u ponedeljak 6. maja

Kako je prvom danu praznika u susret vikend, jasno je da se broj dana povećava, pa će neki imati punih 10 dana odmora. Naredni predah od posla nas čeka od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u sredu i drugog maja odnosno četvrtka. Zatim već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedeljak.

Ukoliko vam je ostalo dana od godišnjeg odmora jedan od predloga je da uzmete četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi. Ili, mnogima "bezbolnija" opcija - 29. i 30. april, pa da onda spojite do 7. maja, što opet nije malo.

Naravno, to sve u dogovoru sa vašim poslodavcem i kolegama, odnosno u zavisnosti od radnih rokova i zadataka ili ukoliko vaš projekat nije isporučen u ugovoreno vreme. Nakon majskog odmora neradni dan zaposlene čeka tek u novembru i to 11. novembra koji pada u ponedeljak kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici. Takođe, pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad njihova verska zajednica obeležava neki praznik.

Neradni dani do kraja 2024. godine

1. maj - Praznik rada

2. maj - Praznik rada

3. maj - Veliki petak

5. maj - Vaskrs,

6. maj - Vaskršnji ponedeljak

11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu

BONUS VIDEO: 

kako uštedeti novac Tiktok/lukasbattle

(Blic/MONDO/I.V.)