Reč je o jednom od poduhvata uređenja koje opština Stari grad kontinuirano sprovodi na školskim objektima.

-Ovde se trenutno izvode radovi na kompletnom uređenju školskog dvorišta Osnovne škole „Braća Baruh” na Dorćolu. Ovo su samo jedni u nizu od radova koje Gradska opština Stari grad finansira na teritoriji opštine Stari grad. U prethodnom periodu takođe kompletno je uređeno školsko dvorište Osnovne škole „Drinka Pavlović”, Osnovne škole „Kralj Petar Prvi”, takođe izvedeni su radovi u Osnovnoj školi „Skadarlija”, ali i u Osnovnoj školi „Mihajlo Petrović Alas” koja se takođe nalazi na teritoriji Starog grada, izjavio je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

U prethodnom periodu izvedeno je više radova i na uređenju školskog enterijera u osnovnim školama ove opštine.

-Opština je u prethodnih nekoliko godina, osim radova na uređenju školskih dvorišta, takođe izvodila radove i tako što je sređivala svlačionice, učionice, takođe smo obezbedili za nekoliko osnovnih škola video nadzore, tako da ovo je kontinuitet projekta koji Gradska opština Stari grad sprovodi na teritoriji Starog grada i nastavićemo i u budućnosti to da radimo. Do sada je i u prethodne tri godine za škole izdvojeno više od 55 miliona dinara, rekao je Marjanović.

On je naglasio da radovi u školi „Braća Baruh” teku kroz dve faze i da je u sklopu ovoga u izgledu i asfaltiranje dvorišta.

-Mi smo radove na uređenju školskog dvorišta Osnove škole „Braća Baruh” na Dorćolu podelili u dve faze, prvu fazu smo završili krajem prošle godine i sada imamo drugu, finalnu fazu završetka radova školskog dvorišta: u narednih nekoliko dana svi učenici, ali i svi građani ovog dela Starog grada dobiće potpuno obnovljene terene na kojima će moći da se bave rekreacijom, a naravno, učenici da provode svoje vreme tokom boravka u školi.

Predsednik opštine je dodao i da neke škole decenijama nisu bile uređivane.

-Na primer, Osnovna škola “Skadarlija” praktično je, otkada je napravljena, samo jedanput obnovljena. Mi smo posle više decenija taj deo dvorišta sredili, izjavio je predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Promo Stari Grad, Braća Baruh