"Jedan od najboljih delova putovanja za mene je hrana. Volim kada možete da upoznate druge kulture bez napuštanja Njujorka. Došao sam do jednog restorana gde postoji spoj hrvatskih i srpskih jela. Srbija i Hrvatska su prelepe zemlje sa bogatom istorijom", rekao je voditelj PIX11 Njuza iz Njujorka kako bi uveo gledaoce u priču o jednom Hrvatu koji je otvorio restoran u Njujorku.

Hrvat Elvis je došao u Njujork 1991. godine bežeći od rata. Imao je samo 7 godina. Kada je odrastao, u Njujorku je otvorio restoran koji se zove "Selo". Kako je objasnio, u restoranu mogu da se probaju jela iz svih država bivše Jugoslavije. "Sa suprugom i njenom sestrom otvorio sam restoran 2021. godine. Njih dve su iz Srbije, a živimo u svetu kome su Hrvati i Srbi još uvek pomalo u zavadi oko mnogih stvari, a ovaj restoran nas objedinjuje. Svi se slažemo. Svi smo ovde zbog boljeg života. Podelili smo se ovde oko poslova. Sestra moje žene Sanja, je osmislila naš meni uz malu pomoć moje majke, ona i radi u kuhinji. Tako da ćete ovde probati ukuse iz Hrvatske i Srbije", rekao je Elvis.

Pokazali su šta je danas na meniju: manastirka paprika punjena sirom, jogurt, pita sa sirom, burek, karađorđeva šnicla... Elvis je za "karađorđevu šniclu" rekao da je to omiljeno jelo Srba. Pokazao je i kako prave ćevape, rekao da je to bosanski specijalitet, ali da ga prisvajaju i Srbi i Hrvati.

Onda je pokazao šta je na meniju, a da je sa hrvatskog područja. Kako je rekao, on je iz Istre, a tamo vlada neki miks Italije i Hrvatske. Jelo koje se uglavnom jede u Istri su njoke, kao i hobotnica. 

BONUS VIDEO:

Kurir TV KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

 (MONDO/J.D.)