• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVAT OTVORIO RESTORAN SA SRPSKOM KUHINJOM: "Selo" usred Njujorka - na meniju ima i hrvatskih jela

Autor Jana Desovski

Hrvat Elvis je otvorio restoran srpske i hrvatske kuhinje u Njujorku koji se zove "Selo".

 restoran srpske i hrvatske kuhinje u Njujorku Izvor: Youtube/ PIX11 News/Screenshot

"Jedan od najboljih delova putovanja za mene je hrana. Volim kada možete da upoznate druge kulture bez napuštanja Njujorka. Došao sam do jednog restorana gde postoji spoj hrvatskih i srpskih jela. Srbija i Hrvatska su prelepe zemlje sa bogatom istorijom", rekao je voditelj PIX11 Njuza iz Njujorka kako bi uveo gledaoce u priču o jednom Hrvatu koji je otvorio restoran u Njujorku.

Hrvat Elvis je došao u Njujork 1991. godine bežeći od rata. Imao je samo 7 godina. Kada je odrastao, u Njujorku je otvorio restoran koji se zove "Selo". Kako je objasnio, u restoranu mogu da se probaju jela iz svih država bivše Jugoslavije. "Sa suprugom i njenom sestrom otvorio sam restoran 2021. godine. Njih dve su iz Srbije, a živimo u svetu kome su Hrvati i Srbi još uvek pomalo u zavadi oko mnogih stvari, a ovaj restoran nas objedinjuje. Svi se slažemo. Svi smo ovde zbog boljeg života. Podelili smo se ovde oko poslova. Sestra moje žene Sanja, je osmislila naš meni uz malu pomoć moje majke, ona i radi u kuhinji. Tako da ćete ovde probati ukuse iz Hrvatske i Srbije", rekao je Elvis.

Pokazali su šta je danas na meniju: manastirka paprika punjena sirom, jogurt, pita sa sirom, burek, karađorđeva šnicla... Elvis je za "karađorđevu šniclu" rekao da je to omiljeno jelo Srba. Pokazao je i kako prave ćevape, rekao da je to bosanski specijalitet, ali da ga prisvajaju i Srbi i Hrvati.

Onda je pokazao šta je na meniju, a da je sa hrvatskog područja. Kako je rekao, on je iz Istre, a tamo vlada neki miks Italije i Hrvatske. Jelo koje se uglavnom jede u Istri su njoke, kao i hobotnica. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:23
KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikajlo

Normalno da se opredelio za srpska jela, od hrvatskih ima samo žganjce i puru, ko bi to naručivao

Poster

@Mikajlo Ima i štrukli, to je jeo drug Tita!

special image