• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODRŽAN PROTEST ZBOG PREBIJANJA PROFESORA! Najavljen obustava rada svih škola u Srbiji

Autor Ivana Vlajković

Najavljen je štrajk u svim školama u Srbiji za 16. maj.

 hpurnt5y copy.jpg Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Bačkoj Palanci danas je održan protest podrške pod nazivom "Dokle više?" pretučenom profesoru Slobodanu Zoriću (65) Srednje tehničke škole "9. maj" koga je u školi na času mučki prebio bivši učenik (16) te škole.

Protest je organizovala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije a kako se saznaje, priključili su im se i drugi profesori koji nisu članovi pomenutog sindikata i takođe obustavili nastavu u svojim školama a za sledeći četvrtak 16. maja najavljena je obustava rada svih škola u Srbiji.

Duška Lalić, predsednica Sindikata prosvetnih radnika Bačke Palanke, saopštila je da je njen kolega Slobodan Zorić van životne opasnosti, da je pretrpeo u svojoj školi vrlo teške telesne povrede u vidu frakture lobanje, loma kostiju lica i mnoštva hematoma.

"Mi smo organizovali jednodnevnu totalnu obustavu rada nastave kao štrajk upozorenja, nisu radile škole i opština Bačka Palanka a doneta je odluka da sledećeg četvrtka Unija sindikata prosvetnih radnika obustavi rad u celoj Srbiji. Tražimo hitnu promenu zakonskih regulativa, akata i podakata, ako treba, da imamo prava kao advokati, da se zaštite prosvetni radnici i naše porodice a drugi zahtev je da se hitno kazni ovaj stariji maloletnik", izjavila je Lalić.

Dodala je da je, koliko zna, maloletni nasilnik i ranije pravio probleme u školi te da se zato i ispisao iz nje a da se ovaj incident mogao sprečiti.

Podsetimo, nekoliko učenika škole "9. maj" iz Bačke Palanke u dužem periodu maltretiralo je profesora Slobodana Zorića, kako se saznaje, a sve je kulminiralo juče kada ga je maloletnik (16) krvnički pretukao. Kako izvor kaže, teško povređeni profesor je pred penzijom, a šikaniranje je trpeo duže vreme od jednog broja učenika.

"Nekoliko učenika isticalo se u neprimerenom ponašanju. Gađali su grudvama od papira profesora Zorića, vređali ga, ponižavali. To se dešavalo ispred učionice, u hodniku, u dvorištu škole", kaže sagovornik.

U sredu je sve kulminiralo.

"Više nije mogao da izdrži"

"Profesor Zorić nije više mogao da podnese ponižavanje i odgurnuo je M. B. Ovaj ga je tada pesnicom iz sve snage udario, oborio na zemlju i nastavio krvnički da ga šutira u glavu", navodi isti sagovornik.

Profesor Zorić slučaj je prijavio i zbrinut je u Kliničkom centru u Novom Sadu.

"Policija je pokušala da razgovara sa maloletnikom u prisustvu majke, ali kako on nije hteo ništa da kaže, pustili su ga kući", kaže izvor.

Nakon intervencije tužioca iz Novog Sada, policija je došla u bolnicu po medicinsku dokumentaciju u kojoj se vidi da oštećeni ima frakture na licu i glavi. Naloženo je privođenje počinioca kojem je danas popodne, tek iz drugog puta određen pritvor do 30 dana.

Kako se nezvanično saznaje, maloletni napadač je pre mesec dana napustio školu u kojoj je napao svog bivšeg profesora i prebacio se u SSŠ "Dr Radivoj Uvalić" u tom mestu. Razlog zašto je napustio školu i zašto je napao profesora utvrdiće se istragom koja je u toku.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:59
Vršnjačko nasilje
Izvor: Twitter
Izvor: Twitter

(Blic/MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Machiaveli💯

Ovakve stvari ne smeju da se desvaju, i ovi sto pitaju "zasto" i lupetaju gluposti mor da bude jasno da ovakvo ponasanje dece nije normalno!!! Trebalo bi smanjiti kriterijum kaznene politike na 10 godina starosti deteta jer danasnja deca nisu ista kaoo deca pre dvadeset godina... Danasnje generacije su uglavnom teletabisi!!!

Shone

Dzaba vam protest,nego 2.Juna izadjite i pokazite se.

Brka

Zastooo ????

special image