Od nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, u Banjskom polju, prošlo je gotovo dva meseca, a od tela nesrećnog deteta i dalje nema traga. U zatvoru su tri osobe - dvojica osumnjičenih radnika JKP „Vodovod“ Srđan J, Dejan D. i njegov otac.

Novih informacija o potrazi nema, a na svom X/Tviter nalogu Igor Jurić, podelio je objavu pozivajući javnost da ne izgubi volju u potrazi za Dankom Ilić.

"Nađimo zajedno snagu i hrabrost da nastavimo sa potragom za dvogodišnjom Dankom Ilić. Neka ljubav i solidarnost budu naš vodič u ovoj teškoj potrazi", piše Jurić.

Sa nestrpljenjem se očekuju rezultati tri ključna testa koji bi mogli da razreše ovu misteriju, pruže odgovore o nestanku dvogodišnje devojčice i pomognu u eventualnom pronalaženju njenog tela.

Svoj komentar povodom nestanka Danke Ilić, dao je za Mondo Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i izgubljenu decu.

"Jednostavno je. Ono što ja mislim je da istina mora da se zna, a tela još nema", navodi na početku Igor Jurić.

"Kada nemamo telo, nemamo ni dokaz da je ubijena. Želim da se ova priča ne zaboravi, kao što su u senku pale priče o Barbari Vitez i Biljani Đorić. Mi još ne znamo šta se sa tim osobama desilo", objašnjava Jurić i priznaje da se plaši da se ne desi isto sa malom Dankom.

"To me zabrinjava, da nam vreme ne bude protivnik. Istina je  da gajim nadu da je živa. Gajim nadu za Biljanin, Barbarin, Dankin i pronalazak sve druge nestale dece", zaključuje sagovornik.

BONUS VIDEO: Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić?

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić Nemanja Nikolić

(Mondo/M. Š.)