Ovi maleni detalji (trouglovi) nalaze se iznad pojedinih sedišta, a označavaju određeni deo aviona. Neophodni su posadi i svim članovima osoblja i pomažu im u bitnim situacijama tokom leta.

Avioni imaju sopstveni jedinstveni sistem znakova, koje su putnici možda primetili, ali nikad nisu uvideli o čemu se zapravo radi. Jedan od detalja koji nije tako lako primetiti su trouglići iznad nekih od sedišta, a koji mogu biti crveni ili crni.

Ti mali trouglovi su poravnjani s krilima aviona. Tako da, ako posada treba da proveri krila (da li su se zaledila ili da li rade zakrilca), ovi trouglovi će im pokazati odakle se iz aviona krila najbolje vide. Oznake su posebno korisne u zimskim uslovima kako bi se osiguralo da su krila pravilno odleđena (potreban je pregled pre poletanja, iako to obično obavlja posada na zemlji), piše Travel and leisure.

Sedišta ispod trougla takođe se ponekad mogu nazivati ‘sedište Vilijama Šatnera’. Fraza je preuzeta iz epizode ‘Zone sumraka’ u kojoj Šatner vidi goblina na krilu svog aviona.

Ali, tu je još jedna skrivena prednost ovih crnih trouglova. Ako letite avio kompanijom koja vam omogućuje da sami odaberete svoje sedište, potražite jedan od trouglova u kabini. Svako ko voli da snima fotografije i video za mreže, imaće super pogled baš sa tih sedišta.

BONUS VIDEO:

OPLATA MOTORA AVIONA SASVIM ODLETELA, A TO UKAZUJE NA JEDNO! Vojinović o uzrocima sve češćih kvarova na Boinzima TOKOM LETOVA Kurir teleivizija

 (City magazine/MONDO/J.D.)