Konobar iz Niša Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak sa kakvim elanom i energijom služi goste na svom radnom mestu. Vredni momak je pobrao velike simpatije korisnika društvenih mreža i svi su navijali za to da dobije dobar bakšiš od Iličića i njegovih prijatelja. 

Sem toga, svi su se pitali kako se zove simpatični Nišlija, da bi se to danas, nekoliko sati nakon inicijalne vesti i saznalo. Dušana život nije mazio, ostao je bez majke, odrastao je u skromnim uslovima sa bakom koja ga je podigla. Upravo zbog nje, da joj pomogne, počeo je i da radi kao konobar.

Postao konobar da bi pomogao baki

"Kao konobar radim već četiri godine, u hotelu radim dva meseca. Odrastao sam u skromnim uslovima. Nakon smrti majke ostao sam s bakom, kojoj sam neizmerno zahvalan na svemu. Počeo sam raditi kao konobar kako bih pomogao baki, da njoj bude lakše", rekao je simpatični Dušan i nastavio:

"Radio sam u manjim restoranima, a nakon toga mi se ukazala prilika da napredujem u svom poslu. Prihvatio sam poziv hotela i rado mu se odazvao. Iako je sve ovo za mene nešto novo, kolege se trude da me usmere me kako bih mogao još više napredovati", objašnjava.

"Osmeh je moj moto"

Osmeh kojim je kupio Iličića i korisnike društvenih mreža, kaže, karakterističan je za njega jer sa njime korača hrabro kroz život.

"Uvek gledam sve sa pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i celi život. Naravno da ima prostora da se uslovi u ugostiteljstvu poprave, ali da li je sve tako crno? Naravno da nije", optimističan je Dušan.

U ugostiteljstvu najviše uživa u komunikaciji s ljudima i sklapanju novih poznanstava. Najviše mrzi kako priznaje, poliranje servisa.

"Hotel me nagradio"

Travel blogera Kristijana Iličića prepoznao je za stolom na venčanju, a nagradu je dobio od hotela u kojem radi, ispričao je Dušan.

"Zbog toga i volim svoj posao kao što sam i napomenuo, ovako dobijam priliku da upoznam ljude čiji rad pratim i poštujem. Ekipa me je ispoštovala, hvala Kristijanu na svemu. Naravno da su me nagradili i oni, uvideli su potencijal u meni, želim se ovim putem zahvaliti i menadžmentu hotela na ukazanom poverenju", kaže on.

Ima poruku i za sve kolege konobare: "Želim poručiti svim kolegama da je osmeh neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju", dodao je simpatični Dušan.

BONUS VIDEO:

Trik konobarice Tiktok/tastyriah

(Index.hr/Mondo/A.V.)