• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO NAPRAVITI NAJLEPŠI KOKTEL PITALI SMO POBEDNIKA OVOGODIŠNJEG SCHWEPPES MIXOLOGY TAKMIČENJA

Izvor Promo

Ognjen Kitaljević iz Beograda sa koktelom “Papa’s Golden Tribute” osvojio je ukuse žirija i publike.

 KAKO NAPRAVITI NAJLEPŠI KOKTEL PITALI SMO POBEDNIKA OVOGODIŠNJEG SCHWEPPES MIXOLOGY TAKMIČENJA Izvor: Promo

Šta je dobar provod bez još boljeg koktela? Danas je pravljenje koktela postalo umetnost. Ali koji je tajni recept? U jednom koktelu spajaju se rapsodije najrazličitijih ukusa, a samo pravi majstor zna kako da dopre do vaših čula.

To je uspeo pobednik petog po redu Schweppes Mixology prestižnog takmičenja koje okuplja najbolje barmene iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Ognjen Kitaljević iz Beograda sa koktelom “Papa’s Golden Tribute” osvojio je ukuse žirija i publike.

Takmičenje se odvijalo u dve faze. Prva faza je trajala od marta do aprila kada su se takmičari prijavljivali slanjem receptura, nakon čega je svaki takmičar bio pozvan na jedno od regionalnih kvalifikacionih takmičenja koja su se održala u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zlatiboru, kao i u Skoplju i Podgorici.

Druga faza je bila veliko finale koje se održalo u Beogradu i koje je iznedrilo tri najbolja koktel majstora. Pored Ognjena koji je proglašen za regionalnu zvezdu miksologije za 2024. godinu, drugo mesto je osvojila Anja Tojčić i treće, Luka Popović.

Pitali smo pobednika takmičenja Schweppes Mixology koja je tajna njegovog uspeha. Ognjen Kitaljević je svoj koktel, “Papa’s Golden Tribute”, nazvao u čast pokojnog oca koji je takođe bio veliki ugostitelj i koji mu je preneo ljubav prema ovom poslu. Otuda i ta ljubav kojom je “začinio” koktel.

Izvor: Promo

U bartendingu, Ognjen je oko sedam godina i prvi koktel koji je naučio da pravi bio je najbolji miks između šećera, viskija, Angostura i vode. U pitanju je “Old Fashion” koktel.

Na pitanje zbog čega je njegov koktel tako poseban, Ognjen je rekao kratko i jasno:

“Po samoj inspiraciji, po samoj priči, mislim da je imao nešto što mi bartenderi volimo da kažemo - balans u koktelu. Bio je inspirisan svim sastojcima koje moj otac je najviše obožavao.”

Posao barmena ili volite ili ne volite, otuda i rezultati koji su doveli Ognjena do pobednika. Kako kaže, njegov omiljeni deo posla jeste iskustvo, zatim prenošenje znanja i taj psihološki dodir sa gostima, naravno i učenje.

Za kraj otkrio je koje koktele vole da piju barmeni.

“Pa znate kako, Negroni je Crvena Zvezda, Old Fashion je Partizan, a ja navijam za Partizan, pa vi procenite sami“, otkrio je Ognjen kroz smešak.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image