Kako su najavili metereolozi, posle snažnog toplotnog talasa, u Srbiju stiže jako nevreme. Oluja je već pogodila područje Kolubarskog i Moravičkog okruga, a sivi oblaci su se nadvili i nad Beogradom. Iz RHMZ-a, upozoravaju da stiže jaka grmljavina i nepogode. 

Zvuci snažne grmljavine već odjekuju iznad Beograda, pa se u narednim satima, u glavnom gradu Srbije, očekuju pljuskovi i nevreme. 

Screenshot_1 copy.jpg
RHMZ 

Prema poslednjoj najavi RHMZ-a oblačnost iz zapadne i jugozapadne Srbije u toku večeri širiće se ka centralnim krajevima zemlјe i Vojvodini uslovlјavajući kišu, plјuskove, grmlјavinu, pad temperature, ali i lokalne nepogode praćene gradom i olujnim vetrom.

Na području Beograda u naredna dva sata očekujue se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, stoji u najavi RHMZ-a.

"U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Danas (22.06.) je najveća verovatnoća za nepogode u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, sutra (23.06.) se zona povećanog rizika proširuje i na ostale regione u zemlji, dok će u ponedeljak (24.06.) verovatnoća za nepogode kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", naovde iz RHMZ-a.

Nakon današnjeg pika toplotnog talasa, sutra se očekuje maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni Celzijusa, a sledeće sedmice uglavnom u intervalu od 28 do 34 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO:

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS Kurir televizija

(Mondo/A.V.)