Ruskinju Aljonu koja se doselila u Srbiju nakon početka rata u Ukrajini, mnogi na mrežama su upamtili nakon iskrenog odgovora zašto se Rusi ne druže sa Srbima. Njeni videi o životu u Beogradu, ali i otkrivanju drugih krajeva Srbije i učenju srpskog jezika privlače veliku pažnju, a prati je preko 20 hiljada ljudi. Nedavno je podelila jedno neprijatno iskustvo koje je doživela u kafiću u Novom Sadu.

"Veoma sam ljuta, dogodila mi se krajnje neprijatna situacija. Bila sam u Novom Sadu i išla sam u kafić da kupim kafu. Pitala sam konobaricu da li mogu da naručim kafu za poneti. Ona je odgovorila: Naravno, kako da ne. Prenela je narudžbinu baristi, a on je rekao: Nema kafe. Pitala sam ga: Molim? Šalim se, rekao je on. Okej, počeo je da pravi kafu, ja sam platila i išla sam da uzmem kafu.

Pružam ruku da uzmem kafu, ovaj barista pruža kafu i brzo sklanja i udara me po ruci. Davao mi je kao pet, i malo duže zadržavao ruku i smeje se. Bože, tako nešto mi se nije dogodilo dugo i ovo je užasno neprijatno. Muškarci, ovo je krindž. Takvo ponašanje, to je krajnje neprijatno. Ako je pred vama žena i sviđa vam se, to ništa ne znači.

Mislim, to je takva jednostavna istina, ali izgleda da to svaki put treba ponoviti. Iskreno ne mogu da vam kažem u kojem univerzumu bi se žena tako ponašala, ispričala je u videu.

Ruskinja Tiktok/aljona.strankinja

(Mondo, I.L.)