Slušaj vest

Prema vremenskoj prognozi za sredu 14. avgust 2024. godine očekuje nas sunčano i veoma toplo vreme. Posle podne u brdsko-planinskim predelima i u Vojvodini mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 17 do 25 stepeni, najviša dnevna od 37 do 41. U Beogradu 39 stepeni. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i ponegde u Vojvodini, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u Podunavlju i jak, istočni i jugoistočni. 

U četvrtak 15. avgusta očekuje nas pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Uz lokalni razvoj oblačnosti na severu zemlje, kao i u brdsko-planinskim predelima južne Srbije očekuje se i izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno i jak istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 17 do 26, a najviša od 36 do 40 stepeni. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija KAKO SE ZAŠTITI OD VRUĆINA? Stručnjaci otkrivaju: Ljudi sa niskim pritiskom mogu imati ozbiljih problema! EVO ŠTA DA URADITE

(RTS/MONDO/Ivana Vlajković)