Slušaj vest

Danas u Srbiji sunčano i toplo vreme, uz razvoj oblačnosti u popodnevnim časovima. Kako je saopštio RHMZ, minimalna temperatura od 16 do 22, maksimalna od 29 do 33 stepena.

Meteorolog amater Ivan Ristić najavio je za vikend vrućine, a kako kaže na vrelim tačkama Srbije biće blizu 40 stepeni.

"Početkom avgusta nisam video kraj vrućinama, ne vidim ni sada, iako se cirkulacija menja, u toku sledeće nedelje vreo vazduh ostaje iznad većeg dela Evrope, a naročito Balkanskog poluostrva i naše zemlje", naveo je on.

Kako kaže, visinski ciklon blizu nas krajem avgusta daje nadu za poneki pljusak kiše ali samo lokalno i kratkotrajno.

"U drugoj polovini sledeće nedelje minorni pad temperatura na nivo od 32C-36C. Najverovatnije ovo će biti najtoplije leto od kada se vrše moderna merenja kod nas. Veliki problem je i suša koja se nastavlja tako da je pijaće vode sve manje, da ne govorim o vodi za poljoprivredu koje nema odavno!", napisao je Ristić i dodao se vraća afrička vrućina.

Hidrološko upozorenje

Na snazi je hidrološko upozorenje RHMZ-a. Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu), upozorava RHMZ.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija "PO OVAKVIM VRUĆINAMA DOLAZI I OVAJ TIHI UBICA" Meteorolog najavio nešto mnogo gore od toplotnog talasa! OVO JE NAJAVIO ZA JESEN