Slušaj vest

Prema vremenskoj prognozi za subotu 7. septembar 2024. godine biće promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima. Tek ponegde može biti uslova za kratkotrajni pljusak s grmljavinom. Temperatura će biti tek stepen-dva niža nego danas. Najviša dnevna od 28 stepeni do 32 stepena.

U Beogradu duži sunčani intervali, posle podne u delovima grada moguć je kratkotrajni pljusak. Temperatura do 31 stepen.

Prognoza za naredne dane

U nedelju, 8. septembra očekuje se pretežno sunčano i ponovo veoma toplo. Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno jak, jugoistočni, krajem dana i tokom noći u košavskom području u daljem pojačanju. Najniža temperatura od 13 do 21, a najviša od 30 do 33 stepena. 

U ponedeljak, 9. septembra vreme promenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, u košavskom području jak, a na jugu Banata olujni jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U utorak, 10. septembra promenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz skretanje vetra na severozapadni i zapadni pravac. Na jugu Banata pre podne duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, ujutru sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 do 27 stepeni. 

BONUS VIDEO:

Kurir televizija HLADNI TALAS ILI SAMO PRIVREMENO OSVEŽENJE? Meteorolog otkriva šta nas čeka narednih dana: OPREZ – STIŽU PLJUSKOVI I GRAD

(Mondo/Aleksandra Virijević)