Slušaj vest

Prema vremenskoj prognozi za nedelju 8. septembar 2024. godine u Srbiji će biti sunčano, a duvaće košava. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, istočni i jugoistočni, krajem dana i tokom noći košava u daljem pojačanju.

Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena, a najviša od 30 do 34. U Beogradu sunčano i veoma toplo, do 34 stepena. Od ponedeljka jače osveženje stiže sa severozapada.

Prognoza za narednu nedelju

Od ponedeljka, 9. septembra, svežije vreme. Ujutru i pre podne jače naoblačenje, koje će posle podne i uveče usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Duvaće slab i umeren, u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju i olujni jugoistočni vetar. Kasnije popodne i uveče postepeno slabljenje i skretanje vetra na zapadni i severozapadni pravac. Najniža temperatura od 13 u Negotinskoj Krajini do 23 stepena na jugu Banata, a najviša od 24 na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije. 

Slično vreme nastavlja se i u utorak, 10. septembra. Najniža temperatura od 15 do 18, a najviša od 22 do 26 stepeni.

U sredu, 11. septembra, promenljivo oblačno u većini krajeva sa dužim sunčanim intervalima, osim na istoku i jugu zemlje. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 16, a najviša od 23 do 27 stepeni.

BONUS VIDEO:

MONDO Nevreme Zlatibor

(Mondo/Aleksandra Virijević)