Slušaj vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je najavu da nas tokom poslepodneva na zapadu i jugu Srbije, kao i u Šumadiji očekuju mestimično kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Takođe se navodi da se očekuje da za vikend padavine budu češće u centralnim i južnim krajevima Srbije.

"Danas i sutra umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde biti praćeni i grmljavinom. Dnevna temperatura u većini mesta od 15 do 19 °C", najavljeno je. 

rhmz.jpg
RHMZ 

Prema najavi RHMZ-a, početkom sledeće sedmice očekuje se pretežno sunčano i toplije vreme.

"Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (7 - 8. oktobra) nakon svežeg jutra mestimično uz maglu i niske oblake, tokom dana ponovo toplije. U ponedeljak pretežno sunčano, a u utorak uz slabu do umerenu oblačnost", objavljeno je na sajtu RHMZ-a. 

Danas je u pojedinim delovima Srbije na snazi žuti meteoalarm. Na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji. 

rhmz 2.jpg
RHMZ 

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija "Kiša je pala tamo gde nikada nije, sneg je pao delu Amerike" Stručnjaci o nesvakidašnjim vremenskim uslovima 2024. godine: Da li nas očekuju obilne padavine?

(MONDO/Ivana Vlajković)