Slušaj vest

Bliži se poslednji praznik u ovoj godini koji se praznuje neradno. U novembru će većina zaposlenih tražiti beg od posla i gradske buke, pošto se vikend spaja sa Danom primirja u Prvom svetskom ratu koji je 11. novembra i pada u ponedeljak.

MONDO je proverio kako se kreću cene kratkih putovanja u razne gradove. Agencije nude putovanja u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i druge zemlje koje nisu toliko daleko od Srbije pošto ovaj "mini odmor" traje svega tri dana.

Jedna od ponuda na koju smo naišli jeste putovanje u Istru. Plan putovanja je takav da se tokom ova tri dana, od 9. do 11. novembra, poseti više mesta u Istri - Pula, Brioni, Plitvička jezera. Hotel je sa tri zvezdice i u cenu je uključeno jedno noćenje. Ceo aranžman košta 99 evra po osobi.

Sledeća ponuda jeste put u Kolmar, Strazbur i Cirih od osmog novembra do 12 novembra. Putovanje je autobusom, a u ponudi je takođe hotel sa tri zvezdice.Cena je 184 evra po osobi bez fakultativnih izleta koji nisu uključeni.

Poseta Trebinju i Dubrovniku tokom praznika će vas koštati 69 evra po osobi. Putovanje je autobusom i u cenu je uključeno jedno noćenje u hotelu sa četiri zvezdice.

Putovanje u Sloveniju i Italiju će vas koštati 94 evra po osobi za ova tri dana. Takođe je u pitanju putovanje autobusom i u cenu je uključeno jedno noćenje u hotelu u Ljubljani, a hotel ima četiri zvezdice.

Agencije takođe nude putovanje u Milano po ceni od 135 evra po osobi. Putovanje traje pet dana, dok se dva dana noći u hotelu sa tri zvezdice. Na Azurnu obalu možete da odete za 159 evra po osobi, i putovanje uključuje prevoz autobusom i tri noćenja. Polazak je sedmog novembra, što bi značilo da morate da uzmete bar jedan dan odmora.

BONUS VIDEO:

Kurir TV KOJI JE VEĆI PRAZNIK - BOŽIĆ ILI VASKRS? Sveštenik SPC Igor Bates otklonio sve dileme: Pravoslavnim vernicima je OVAJ DAN POSEBAN