• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi magazin: Trasa Prajda ista kao i 2010.

Parada ponosa ove godine biće održana istom trasom kao i prošle godine, a učesnike će obezbeđivati više od 5.000 policajaca, koliko je bilo angažovano za prošlogodišnji Prajd, objavio je danas nedeljnik Novi magazin.

Učesnici će se 2. oktobra prvo okupiti u parku Manjež i planirano je da ih pozdravi poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin, dok nije poznato ko će učestvovati od ministara Vlade Srbije, ali se očekuje prisustvo ministra za ljudska i manjinska prava Milana Markovića, objavljeno je sajtu www.novimagazin.rs

Trasa je izabrana na osnovu bezbednosnih procena policije i razmatrane su još dve putanje u centru Beograda.

Prajd će, pored policije, obezbeđivati i redari koje će angažovati organizatori.

Organizatori Parade ponosa najavili su da će sutra objaviti sve detalje o skupu, kao i o manifestaciji Prajd vik, koja će prethoditi Paradi.

Celokupan program ovogodišnjeg "Prajd vika" biće objavljen sutra, a Centar za kulturnu dekontaminaciju će, tokom čitave naredne sedmice, nositi ime "Sigurna kuća ponosa".

Svi programi, osim radionica, počinjaće u 20 sati, a programski urednici ovogodšnjeg "Prajd vika" su Boban Stojanović i Vera Vojvodić, navodi se u saopštenju.

Za sutra je predviđena projekcija filma "Molitva za Bobija", a u utorak će biti održana debata: Mediji - prostor opasnosti i slobode, a za subotu je planirano održavanje "Prajd foruma".

Toga dana će, prema najavi organizatora, praktično na svakih sat vremena biti održana različita predavanja - od istorijata Parade u Beogradu, preko medija do priče o, kako se navodi, važnosti Parade ponosa za LGBT populaciju.

(agencije/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image