• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most Zemun-Borča gotov do oktobra 2014.

Izvor Tanjug

Kineska kompanija Čajna roud end bridž korporejšen (CRBC) najavila je danas da će most preko Dunava, između Zemuna i Borče, biti završen do oktobra iduće godine.

Kineski inženjeri su rekli novinarima na gadilištu da je do sada od svih predviđenih radova na mostu zavrešeno oko 56 odsto.

Glavni inženjer zadužen za taj projekat, Li Ke, rekao da se radovi na mostu obavljaju planiranom dinamikom, i da će kompanija CRBC završti gradnju tog objekta u skladu sa predviđenom dinamikom i standardima.

Gradilište mosta Zemun-Borča danas su obišli državni sekretar Ministarstva rada Dragi Vidojević i predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu i Inspektorata za rad povodom obeležavanja današnjeg Dana građevinara Srbije.

Na tom gradilištu radi svakodnevno oko 500 ljudi, od kojih su 300 kineski radnici.
Vidojević je kazao da je na tom gradilištu do sada bio samo jedan smrtni slučaj, a u kompaniji CRBC ističu da primenjuju najsavremeniji sistem za bezbednost radnika.

Prema ranije potpisanom sporazumu između Vlade Srbije i Kine, most Zemun - Borča će biti dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane.

Most će imati dva veća raspona sa kosim zategama, za prolaz brodova. Dužina svih pristupnih saobraćajnica biće 21,6 kilometar.

Ukupna vrednost izgradnje mosta trebalo bi da bude 170 miliona evra, od čega će 25,5 miliona evra finansirati Vlada Srbije, a 144,5 miliona evra kineska banka Eksim, uz poček od tri godine, fiksnu kamatnu stopu od tri odsto godišnje i rok otplate od 15 godina.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image