• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef BIA: Šarić prvi put lociran 2013.

Izvor mondo.rs

Direktor BIA Aleksandar Đorđević izjavio da je Darko Šarić prvi put nakon bekstva lociran 2013. godine, a da je jedini političar koji je znao za podatke BIA o odbeglom bio šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Aleksandar Vučić.

"U drugoj polovini prošle godine došlo se do lociranja kretanja, navika, običaja Darka Šarića. Krajem prošle godine smo ga prvi put locirali", rekao je Đorđević za B92.

Đorđević nije želeo da kaže koje su četiri države Latinske Amerike u kojima se Šarić skrivao, zbog, kako je naveo, potreba istrage, odnosno zbog osoba za kojima se još traga.

"Vučić je jedini političar koji je imao informacije o ovim dešavanjima i on nas je na neki način koordinirao u kom pravcu ćemo i kako dalje postupati", dodao je direktor BIA.

Upitan da li je policija bila isključena iz procesa, on je kazao da to ne bi tako rekao.

"Ne bih tako rekao, policija ima svoju specifičnu nadležnost, ovo je bila jedna vrsta posla koji prevazilazi okvire rada nadležnosti policije, ovo je bila vrsta posla za bezbednosne agencije", rekao je Đorđević.

On je dodao da je život Darka Šarića dok je bio u bekstvu izgledao "kao život svakog begunca", sa mnogo teškoća.

"Šarić nije tražio povlastice"

Da Darko Šarić nije tražio bilo kakve povlastice kada je reč o procesu koji se protiv njega vodi pred sudom potvrdio je ministar pravde Srbije Nikola Selaković.

Ministar Selaković objasnio je da se, od kada je Darko Šarić lociran, opsežno pripremala akcija njegovog hapšenja. Selaković objašnjava da se Šarić, u trenutku kada je lociran, nije nalazio na jednoj lokaciji, već da se kretao između četiri države Latinske Amerike. O hapšenju se razmišljalo kada je uhvaćena pravilnost u kretanju optuženog.

Šarić je, međutim, preko advokata predložio svoju predaju. Njegov branilac obratio se dopisom Ministarstvu pravde, o čemu je, kako kaže ministar Selaković, napravljena i službena beleška.

Šarić jeste postavio dva uslova za svoju predaju, ali se ona ne odnose na proces koji se vodi protiv njega, pa se zato može reći da je reč o bezuslovnoj predaji.

"Kada neko uslovljava, uglavnom se ti uslovi tiču procesnih beneficija, u ovom slučaju mi nemamo nikakav uslov od Darka Šarića da dobije bilo kakve povlastice. Jedina dva uslova bila su da u Srbiju dođe preko Crne Gore, i da mu se u međunarodnoj zoni podgoričkog aerodroma omogući susret sa braniocem i porodicom", objasnio je ministar Selaković.

Ministar Selaković je rekao i da bi možda bio iznenađen predajom Šarića da nije bio upoznat sa radom radne grupe zadužene za lociranje i hapšenje odbeglog narko bosa. No, budući da je, kako kaže, i sam video koliko je rada, truda i energije uloženo, uopšte nije iznenađen ishodom akcije.

Tužilac Radisavljević je ocenio da je definitno reč o hapšenju, a ne predaji Šariča.

"Za mene je vest da se Darko Šarić nalazi u pritvorskoj jednici Specijalnog suda, povodom optužnica koje je protiv njega podnelo Tužilaštvo. To je ono što mene kao tužioca danas raduje i veseli", rekao je Radisavljević i dodao da nije iznenađen predajom Šarića i da se moglo pretpostaviti da ćemo imati ovakav epilog.

Tužilac je podsetio da se u u ovom trenutku se 15 osoba optuženih za šverc kokaina nalazi u bekstvu, kao i tri osobe optužene za pranje novca, i da se zato ne izlazi u javnost sa podacima gde se Darko Šarić krio svih ovih godina.

Radisavljević, međutim, poručuje da će se sa Šarićem sigurno razgovarati o tome kako je on nestao iz Srbije, gde se krio, ko mu je pomagao i da li je imao logističku podršku.

"Trudićemo se da saznamo sve detalje koji se odnose na finansiranje, mrežu koja je podržavala skrivanje, i sve ostalo što može dovesti do toga da pokrenemo i krivične postupke protiv onih koji su ga skrivali, jer i to je krivično delo", rekao je on za B92.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

djo

he he, iz svega se vidí, da je doticni bio na vezi sa nekim iz vrhova vlasti prethodne garniture, i ako su ga stvarno locirali nasi onda je samo predoceno toj vezi da dosapne saricu sta mu se sprema, i to da je bolje da se preda, nece tu nijedna krupna politicka glava pasti poneki tajkun i boranija eto

Cacankaa

Bas je sladak ovaj Saric, moj tip muskarca. Od uvek su me privlacili zadrigli, punacki muskarci, za japureni ki paprika, a ovaj se bas uklapa u taj profil.

Gorki

Ovaj Selakovic je smesan,Radisavljevic nezna sta da prica,Bia je nesposobna,sve im stranci obavljaju i nista mu nemogu.

special image