Milić je u Skupštini grada Beograda rekao da su krivične prijave podnete protiv ljudi koje su navodili da je u Obrenovcu stradalo više stotina žitelja što, kako je rekao, nije tačno.

Podnoseći izveštaj o bezbednosti u glavnom gradu, Milić je kazao da je kriminal u prva četiri meseca ove godine u glavnom gradu smanjen za 20,9 odsto i da je registrovano 9.310 krivičnih dela.

"U glavnom gradu stanje je dobro u svim oblastima bezbednosti", kazao je Milić.

Statistika pokazuje da je 1.659 krivičnih dela i njihovih izvršilaca otkriveno na mestu izvršenja.

Prema rečima Milića, proritet u radu bio je suzbijanje korupcije u preduzećima, pa je podneto 138 krivičnih prijava protiv 211 osoba iz oblasti privrednog kriminala.

Najčešća krivična dela su krađe i oštećenje imovine, ali i broj tih krivičnih dela beleži smanjenje za 21 odsto.

"Policijski službenici ne treba da budu tu samo zbog represivnog deleovanja, već prevencijom treba da pomažu školama i građanima. Nikada nismo imali više predavanja u školama u oblasti saobraćaja i borbe protiv narkomanije", kazao je Milić.

Beogradska policija je imala najveći broj akcija protiv dilera droge, pa je u maju bilo više od 220 zaplena.

"Od početka godine imali smo 1.647 zaplena droga i cena narkotika je naglo skočila. To će biti akcija trajnog karaktera, posebno u ugostiteljskim objektima", naveo je Milić.

Beogradska policija registrovala je 40 odsto manje maloletničkih krivičnih dela nego u istom periodu prošle godine.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je danas da će pitanje poplava u Beogradu biti razmatrano na posebnoj tematskoj sednici, kada budu bili poznati svi potrebni podaci.

Nikodijević je podsetio da je u Obrenovcu još na snazi vanredna situacija, te da i Vlada Srbije i nadležne službe i gradski Sstab za vanredne situacije još treba da razmatraju situaciju vezanu za poplave.

"Kada budemo imali celokupnu sliku vodićemo raspravu na tu temu", rekao je Nikodijević koji je time prekinuo polemiku šefova odborničkih grupa SNS i DS, Aleksandra Jovičića i Balšu Božovića.

Odbornik Skupštine grada iz redova opozicione Demokratske stranke Balša Božović, osvrnuvši se na nedavne poplave, zatražio je da istražni organi utvrde da li je bilo odgovornih za teške posledice.

On je predsednika Srbije Tomislava Nikolića pozvao da uputi izvinjenje građanima i onima koji su izgubili bližnje u poplavama, zbog toga što je krivicu svalio na njih.

"Pa, ne mislite valjda da su građani krivi što nisu evakuisani na vreme", kazao je Božović.

On je ocenio da su razna nagađanja po društvenim mrežama o broju stradalih u poplavama posledica toga što ne postoje zvanični podaci o imenima poginulih i spisak nestalih osoba.