Tako se, prilikom internet pretrage njihovih kućnih brojeva telefona, može videti da li je reč o inženjeru, lekaru, profesoru, prevodiocu, pravniku.

"Među oko tri miliona pretplatnika, ovakvih slučajeva na Telekomovom sajtu ‘Bele strane’ nema mnogo, nekoliko stotina do hiljadu, ali je zanimljivo da ih većina živi u Vojvodini", piše nedeljnik "Kragujevačke novine" i navodi da drugo što pada u oči jeste da je Kragujevčana sa "dr" i "mr" ispred imena i kućnog broja telefona zanemarljivo malo.

U telefonskom imeniku na sajtu "Bele strane" najviše je diplomiranih inženjera, a većina ih je, oko 200, iz Novog Sada. Istu titulu ispred kućnog broja telefona u Nišu je naveo samo jedan pretplatnik fiksne telefonije, u Kragujevcu nijedan, a u Beogradu tri, navodi nedeljnik i dodaje da se sa inženjerskom diplom, pored kućnog broja telefona, ponosi 89 građana Subotice, 27 iz Sombora, kao i 17 iz Bača, mesta koje ima oko 6.000 stanovnika.

Titulu "prof.dr" uz ime navelo je 22 pretplatnika fiksnog broja, i, kako navodi nedeljnik, svi oni su iz Vojvodine.

Uz privatan fiksni broj, zvanje lekar navelo je više od 200 građana Srbije, i to iz Novog Sada, Zrenjanina, Sombora i Bečeja, dok je iz Beograda to učinilo njih dvoje, a nijedan u Kragujevcu i Nišu.

List navodi i da zanimanje "profesor" stoji uz 53 imena pretplatnika sa adresama u Subotici, Somboru, Pančevu i Novom Sadu.

Nedeljnik prenosi i izjavu nadležnih iz "Telekoma" da se podaci o korisnicima u bazu unose pri zasnivanju pretplatničkog odnosa i potom direktno kopiraju u telefonski imenik (Bele strane), te i da je unošenje podataka o tituli slobodna volja korisnika