• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gde će se sve po trgovima dočekivati Nova 2015.

Izvor MONDO/Tanjug

Proteklih godina u većini gradova širom Srbije doček Nove godine tradicionalno se organizovao na gradskim trgovima, međutim ove godine slavlja će u nekima od njih izostati "zbog (finansijske) situacije".

Za novogodišnju noć, građani koji se odluče da budu na dočeku u Beogradu, moći će da uživaju u nastupima muzičara na tri bine - rok, pop i folk i di džej bini.

Na rok bini na Trgu Republike nastupiće "Balkanika", "Alisa", Kiki Lesendrić, "Neverne bebe" i "Kraljevski apartman", pop-folk bina biće postavljena ispred Skupštine Srbije i na njoj će nastupiti Emina Jahović, Vlado Georgijev, Nikola Rokvić i Mira Škorić, dok će na Đ bini koja će biti smeštena na Studentskog trgu nastupiti Marko Nastić, Lea Dobričić i Marko Milosavljević.

Nastupi na sve tri bine počeće u 20 sati, i trajaće do tri sata ujutru. Očekuje se oko 100.000 domaćih i stranih turista, kao i zarada od oko 15 miliona evra.

Grad Novi Sad ove godine, deseti put zaredom, organizuje doček Nove godine, a na dve bine - na Trgu slobode ispred Gradske kuće i maloj u Ulici Laze Telečkog nastupiće Garavi sokak, Frajle, Crvena jabuka i brojnih di džejevi.

Podržavajući mere štednje grad je odlučio da se iz budžeta ne finansira doček Nove godine, a sredstva koja su bila planirana za tu namenu, oko 19 miliona dinara, naknadno će biti raspoređena u druge svrhe, rečeno je u Gradskoj upravi.

Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, očekuje se veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, a gradska uprava pozvala je sve Novosađane i ljude iz okruženja da se pridruže zajedničkom dočeku 2015. godine u Novom Sadu.

Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu Subotičane će zabavljati Dejan Cukić i Spori ritam bend, kao i Vegaš šou bend iz Mađarske.

Tačno u ponoć uslediće novogodišnji vatromet, a Subotičani će na trgu u Novu godinu, po tradiciju, ući uz taktove valcera "Na lepom plavom Dunavu".

Organizacija dočeka koštaće nepunih milion dinara i ti troškovi, prema rečima nadležnih iz gradske uprave, spadaju među najmanje od svih gradova u Vojvodini.

Pribojce koji budu odlučili da Novu, 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće tamošnji bendovi i trubači, a u ponoć će biti priređen vatromet, odlučila je gradska vlast.

I pored teške ekonomske situacije rukovodstvo Priboja odlučilo je da ne prekida tradiciju organizovanog dočeka Nove godine na trgu, koji će se održati i ove godine u organizaciji lokalne samouprave i Turističke organizacije Priboj.

Piroćance će u novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu zabavljati poznati pevač narodne muzike Saša Matić, a po tradiciji, svim Piroćancima koji se odluče da na centralnom gradskom trgu dočekaju Novu godinu besplatno će biti služeno kuvano vino i čaj, uz vatromet u ponoć.

Čačane koji budu odlučili da Novu, 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće orkestar "Big Bend" Dejana Petrovića. I pored teške ekonomske situacije rukovodstvo Čačka odlučilo je da ne prekida tradiciju organizovanog dočeka na trgu, koji će se održati i ove godine u organizaciji Doma kulture, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Petrović će biti jedini izvođač, program će, početi posle 22 sata,na gradskom trgu se očekuje oko 7.000 ljudi, a tradicionalno u ponoć biće organizovan vatromet.

Za ove namene grad Čačak je opredelio 1,3 miliona dinara.

Užičani će Novu godinu na gradskom trgu dočekati uz lokalnog di-džeja Stefana Ilića i uz trubački orkestar Ivana Jovanovića.

Doček je ove godine skromniji i u skladu je sa merama štednje, rekao je direktor Turističke organizacije Užice Boban Perišic, dodajući da je za novogodišnje slavlje na gradskom trgu u Užicu izdvojeno oko 500 hiljada dinara.

Skupština grada Jagodine oraganizovaće doček Nove 2015. godine na gradskom trgu, kod fontane, uz folk pevačicu Gocu Božinovsku i zvezdu granda Stevana Anđelkovića.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma obećao je besplatno piće i "posluženje", doček na trgu, snose sponzori, tako da "ni jedan dinar neće biti iz budžeta".

U prvim minutama nove godine biće upriličen i raskošan vatromet.

Skupština opštine Ćuprija, takođe organizuje doček na trgu, uz nastup "Makao bend" i "Una bend". Prisutni na trgu biće počašćeni, čajem, kuvanom rakijom i vinom, a posle ponoći biće upriličen vatromet.

Grad Novi Pazar prirediće besplatan doček Nove godine u Pešačkoj zoni, uz nastup grupe "Plavi orkestar" i lokalnog benda "Besplatno piće".

KRIZA JE, NEĆE SVI SLAVITI NA TRGU

Međutim, u Nišu na centralnom gradskom trgu proslave Nove godine neće biti, a razlog je, nedostatak para u gradskoj kasi. Nema ništa ni od ponude Nove stranke da organizuje doček jer grad nije odgovorio na njihov dopis.

Ove godine nije bilo dodatnih ulaganja ni u dekorisanje grada, već je grad okićen već upotrebljenim ukrasima sa nekim malim dodacima.

I u Kragujevcu, kao ni prošle godine, neće biti organizovanog dočeka Nove godine na trgu, a razlozi su ekonomska kriza i mere štednje. Ipak, u ponoć će, tradicionalno, biti priređen vatromet sa krova Gradske uprave.

Zbog stradanja u poplavama i ogromnih šteta koje su pretrpele, neće biti dočeka u Paraćinu i Svilajncu.

Rekovac, takođe, neće organizovati doček na trgu ali se razmišlja da organizuje doček "Srpske nove godine", izjavio je Tanjugu predsednik opštine Predrag Đorđević.

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dragana vukmirovic

Ovo je katolicka nova godina.a ja cestitam bozic i srpsku novu godinu svima!!!

Dshone

Zamisli to ludilo da putuješ od Australije do Aljaske za vreme novogodišnje noći, 24h ti traje Nova godina, bukvalno ;o

Mare BP

U Backoj Palanci na trgu sviraju lokalne rok grupe. Santos brothers bend pre svega a nakon ponoci peva Pedja Medenica posto je i on iz BP. Skromno i ovaj put ali bolje ista nego nista. Zao mi sto Nislije i Kragujevcani nemaju organizovan docek.

special image