• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradu sledi investicioni bum, najavljuje Vesić

Izvor mondo.rs

Sledeća godina će biti godina investicionog buma u Beogradu zato što smo mi čitave ove godine pripremali nekoliko projekata koji treba da donesu velike investicije, najavio gradski menadžer Beograda Goran Vesić.

Budžet Grada Beograda za 2015. godinu je nastavak politike štednje koju sprovodimo već godinu dana u Beogradu, jer se u ovoj godini nismo zadužili nijedan dinar, a tako će biti i iduće godine, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, a preneo Beoinfo.

"U budžetu koji iznosi više od 84 milijarde dinara, za investicije je predviđeno čak 19 milijardi, što je veoma važno jer se trudimo da pored vraćanja nasleđenih obaveza od prethodne vlasti obezbedimo sredstva za investicije", naveo je Vesić. 

Sledeća godina će biti godina investicionog buma u Beogradu zato što smo mi čitave ove godine pripremali nekoliko projekata koji treba da donesu velike investicije, rekao je gradski menadžer.

Prvi takav projekat je deponija Vinča, čija vrednost iznoszi između 250 i 300 miliona evra, i biće sproveden po principu javno-privatnog partnerstva.

Vesić je dodao da drugi projekat obuhvata četiri podzemne garaže jer Beogradu nedostaje oko 5.000 parking mesta, i najavio da će i taj projekat biti sproveden na principu javno-privatnog partnerstva.

"Pored toga, počećemo sa radom na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, rekonstrukciji nekoliko velikih parkova, a krenuće se i sa rekonstrukcijom fabrike vode Makiš 1", rekao je Vesić.

On je demantovao navode opozicije da će poskupeti cene svih komunalnih usluga.

"Vlada Srbije decenijama unazad dozvoljava da se cene komunalnih usluga koriguju za procenat inflacije. Osim toga, nije predviđeno nikakvo povećanje cena komunalnih usluga u Beogradu. Mi smo predvideli bitno veću dobit komunalnih preduzeća u kojima je više od četiri milijarde", istakao je Vesić. 

Podsetio je da su prošle godine, za vreme prethodne vlasti, komunalna preduzeća imala minus od 1,7 milijardi dinara.

"Ovu godinu smo završili sa 930 miliona dinara u plusu. To se neće postići, kao do sada, povećanjem cena i zato opozicija koja je tako radila izvodi zaključak da ćemo i mi raditi na isti način – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, to se posebno vidi u gradskom prevozu, gde je uveden novi tarifni sistem tako što su smanjene cene, ali je uvedena veća kontrola.

"Doneli smo odluku da smanjimo cene karata, sve povlašćene kategorije – nezaposleni, invalidi, studenti će imati niže cene karata. Istovremeno, penzionere smo podelili u četiri kategorije i oni će plaćati u skladu sa svojim mogućnostima. Zaštitili smo penzionere čije penzije ne prelaze 25.000 dinara, a kojih ima više od 60 odsto, tako što će plaćati istu ili nižu cenu karte", rekao je Vesić. 

Ocenio je da će sve te mere dovesti do toga da sledeće godine bude povećan prihod u gradskom saobraćaju, što samo pokazuje da dobrom organizacijom može i sa nižim cenama da se poveća prihod.

"U tome se mi razlikujemo od prethodne vlasti", rekao je gradski menadžer.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rade

O kom ti pojeftinjenju karata za prevoz za nezaposlene govori? O smanjenju sa 1120 na 1090, tj. 30 dinara?! Ili o promeni cene pojedinačne karte sa 73 na 89 dinara?! Sramota!!!

fenomeni laži

Pa dokle vise,za sve postoji granica,samo sto to za vas sns ne vazi,čudo fenomen dokle idete,,,

Lee

Sad je i ovaj počeo najavljivati.

special image