Povećani nivo aflatoksina u mleku koje se proizvodi u Srbiji postao je problem pošto je u jesen 2012. godine utvrđeno da je zbog suše nivo tog otrova koji potiče od plesni, porastao u kukuruzu kojim se hrane krave.
Zbog toga je Vlada Srbije krajem februara 2013. povećala dozvoljenu količinu aflatoksina u mleku za deset puta - sa 0,05 na 0,5 mikrograma po kilogramu.
Nova korekcija nivoa aflatoksina usledila je 1. jula 2014. godine kada je stupio na snagu pravilnik kojim je bilo predviđeno da se nivo aflatoksina vrati na evropski standard, odnosno smanji deset puta, sa 0,5 na 0,05 mikrograma po kilogramu.
Vlada je samo 15 dana nakon toga odlučila da nivo aflatoksina poveća na 0,25 mikrograma po litru, kako bi uslišila molbe proizvođača koji su tražili dodatno vreme da prilagode svoju proizvodnju evropskim standardima.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina