• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko je sve dobio nagrade grada Beograda

Izvor Beta

Nagrade grada Beograda, između ostalih dobili Zlatibor Lončar, Tatjana Jelača, Vladeta Jerotić, vatrogasci, spasioci iz Obrenovca...

 Spisak dobitnika nagrade grada Beograda za 2014. Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Predstavnici Komisije za dodelu nagrada Grada Beograda saopštili su danas imena dobitnika te nagrade za 2014. godinu u 18 oblasti, na svečanoj sednici održanoj u Starom dvoru.

Nagrada za obrazovanje za proteklu godinu nije dodeljena.

Komisija je odlučila da za književnost i prevodno stvaralaštvo dodeli Zlati Bojović za knjigu "Istorija dubrovačke književnosti", za pozorišno stvaralaštvo Jeleni Jovičić za ulogu u predstavi "Viktor Viktorija" dok je za film i radio-televizijsko stvaralštvo nagrada dodeljena Mladenu Matičeviću za režiju dokumentarnog filma "Moj zanat".

Nagrada za medicinu su dodeljene Radanu Džodiću za delo "Rak dojke" i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za "rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine, dok je za sport nagradu dobila Tatjana Jelača za osvajanje srebrne medalje na Evropskom atletskom prvenstvu u Cirihu.

Za herojsko delo, odnosno spasavanje građana Obrenovca, nagrađeni su Nemanja Milojković, Marko Djurković, Andrija Becin, Darko Bugarski i Slobodan Vilotić, dok je Vladeta Jerotić dobio nagradu za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad dobio je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Nagradu za novinarstvo dobio je Veljko Pajović za radio emisiju "Beogradska razglednica" Studija B, za likovno i primenjeno stvaralaštvo Milo Grozdanić, za muzičko-scensko stvaralaštvo Smiljka Isaković, a za društvene i humanističke nauke Časlav Koprivica.

Za prirodne i tehničke nauke nagradu je dobio akademik Gradimir Milovanović, za pronalazaštvo Komnen Lalović, za poljoprivredu Dobrica Raković a za arhitekturu i urbanizam Borislav Petrović, Ivan Rašković, Aleksandar Tomić, Nada Jelić, Nikola Stojković, Luka Ostojić i Anđelka Murić.

Ove godine dodeljene su i nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih koje je dobila Una Popović za doktorsku disertaciju i tim učenika XIII beogradske gimnazije za igrano dokumentarni film "Godina koju su pojeli skakavci".

Nagradu "Svetislav Stojanović" dobio je komandir čete vatrogasnog bataljona Voždovca Predrag Sel i vatrogasno-spasilačka četa Obrenovca.

Nagrade će biti uručene u petak, 17. aprila.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Perica

A miša tumbas?

pera

zlatibor je doprineo razvoju medicine? pored tolikih akademika i profesora? cccc....za mene je jedini signifikantan pojam vezan za imenicu Zlatibor na?a planina...

special image