Ovi projekti, kako kaže, podrazumevaju poboljšanje života građana, ulepšavanje grada, oplemenjivanje ukupnih sadržaja i sportsko-rekreativne i turističke ponude Beograda.

“Najznačajniji od njih su obnova pijaca, obogaćivanje kapaciteta JP 'Ada Ciganlija' uključujući i novu saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnja nedostajuće infrastrukture za životinje, uređenje kompleksa Hipodroma i izgradnja novih sadržaja u okviru Beogradskog zoo vrta”, rekao je Milosavljević, a prenosi Beoinfo.

On je rekao da je grad pokrenuo proceduru za rešavanje velikog komunalnog problema pijaca.

“Pre svega, skoncentrisaćemo se na komunalno uređenje prostora oko pijaca, na rešavanje imovinsko-pravnih problema iz prošlosti, ulepšavanje i oplemenjivanje prostora oko pijaca, sa posebnim akcentom na vizuelnom identitetu. Prva pijaca koja će dobiti potpuno novo lice je Kalenić”, rekao je Milosavljević.

On je rekao da će u prvoj fazi, koja je već započeta, potpuno biti promenjen vizuelni identitet pijaca, rešeni urgentni komunalni problemi i krenuće se sa zamenom i postavljanjem tipskih objekata.

Milosavljević je naglasio i da je infrastrukturno uređenje prostora oko Ade Ciganlije jedan od prioriteta i podrazumeva sređivanje saobraćajne infrastrukture sa makiške strane, izgradnju vodovoda i kanalizacije, delimično proširenje Starog obrenovačkog puta, izgradnju garaža i novih pristupnih puteva.

“Sa makiške strane u planu je izgradnja dve zatvorene javne garaže, a takođe se razmatra i proširenje postojećeg provizornog parkinga kod Akva-ski centra na kraju Ade i to podizanjem fast-parka. Istovremeno, Stari obrenovački put pretvorićemo u modernu saobraćajnicu, sa uređenim trotoarima i pripadajućom komunalnom infrastrukturom. Do kraja godine biće završen novi urbanistički plan za područje Ade koji, između ostalog, predviđa i novu ulazno-izlaznu saobraćajnicu iz pravca petlje na Čukaričkoj padini, čime će se znatno rasteretiti komunikacija u celom kompleksu”, naglasio je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, Grad će, pored infrastrukturnih projekata, i dalje raditi na oplemenjivanju turističke ponude pa su u planu izgradnja bob-staze, akva-parka i drugih sadržaja. Cilj je da se obogate i zimski sadržaji na Adi i da ona bude interesantna našim sugrađanima i u tom periodu godine.