Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa direktorom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada Nenadom Draškovićem prisustvovao otvaranju novog Svratišta za decu ulice koje se nalazi na Bulevaru oslobođenja br. 39 u Novom Sadu.

Otvaranju su prisustvovali i korisnici Svratišta, kao i koordinatorka Daliborka Batrnek-Antonić i ekipa emisije "Državni posao".

Svratište, koje se od svog osnivanja nalazilo na Bulevaru oslobođenja br. 28, od sada će biti na novoj adresi u tri puta većem prostoru renoviranom upravo za tu namenu, odnosno za boravak dece uključene u život i rad na ulici, uzrasta od četiri do 19 godina.

"Grad ima i sjajne ljude, institucije, pojedince i privatne kompanije, koji su se udružili da ono bude daleko lepše i uslovnije nego što je to ranije bilo. U pitanju je tri puta veći, komforniji i uređeniji prostor koji je deci u potpunosti na raspolaganju. Hvala koordinatorki Svratišta, Centru za socijalni rad, Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, našim prijateljima iz emisije 'Državni posao', privatnim kompanijma i svima onima koji su pomagali da dođemo do ovog prostora. Nebežeći od ponekad surove svakodnevice, Grad i na ovaj način pokazuje solidarnost sa svim svojim sugrađanima, a Novosađani da imaju veliko srce", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Osnovni cilj Svratišta jeste da se deca uključena u život i rad na ulici osnaže i da im se pruži siguran prostor u kojem će moći da zadovolje neke od osnovnih potreba, kao što su potreba za sigurnošću, za hranom, ličnom higijenom, potreba za različitim informacijama, učenjem životnih veština, kao i psihosocijalnom podrškom.

Grad Novi Sad je preuzeo finansiranje rada Svratišta za decu ulice, čime se osigurao njegov opstanak, jer je isti bio doveden u pitanje napuštanjem projekta od strane donatora.