• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekalister podržao "Novi Sad – prestonica kulture"

Izvor mondo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući Izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, Dejvida Mekalistera, koji je tom prilikom potpisao Pismo podrške Gradu Novom Sadu za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture.

Vučević je rekao da je velika je čast za grad što je danas bio prilici da ugosti gospodina Mekalistera, kao Izvestioca Evropskog parlamenta i kao prijatelja naše države i našeg naroda, koji pruža direktnu i nedvosmislenu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

"Ta podrška nije samo formalna, ona je suštinska i ima posebnu težinu, jer pokazuje našu bliskost. On je prijatelj Novog Sada i ovde je uvek dobrodošao, a danas nećemo razgovarati samo o kulturi, već ćemo na sastanku zaći i u druge oblasti kroz čitav niz aktuelnosti i događanja u Novom Sadu", istakao je gradonačelnik Vučević.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je da je u trodnevnoj poseti Srbiji i da mu je veliko zadovoljstvo što se nakon razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas sastaje i sa gradonačelnikom Novog Sada.

"Novi Sad je prelep grad sa sjajnim ljudima i predstavlja jedan od najistaknutijih gradova Srbije kada je u pitanju delovanje u oblasti kulture. Sa velikim optimizmom podržavam napore Grada Novog Sada da postane Evropska prestonica kulture, jer on to kao multietničan, multinacionalan i multikonfesionalan grad i zaslužuje", rekao je Mekalister i gradonačelniku poželeo mnogo uspeha u tom važnom projektu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image