• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliki je budžet Beograda za 2016.

Izvor MONDO/Agencije

Ukupan konsolidovani budžet Grada Beograda za 2016. godinu iznosiće 97,215 milijardi dinara, predvidelo je Gradsko veće Nacrtom odluke o budžetu za iduću godinu.

U ukupnim sredstvima gradske kase, prihodi i primanja budžeta učestvovaće sa 91,061 milijardi dinara, preneta sredstva iz prethodnih godina činiće 5,10 milijardi, dok će sopstveni prihodi ustanova iz nadležnosti Grada iznositi 1,05 milijardi dinara.

Gradske vlasti računaju da će ukupni prihodi i primanja po osnovu prodaje nefinansijske imovine dogodine iznositi 86,58 milijardi dinara, dok će ukupni izdaci dostići 90,46 milijardi dinara, što daje fiskalni deficit od 3,88 milijardi dinara.

Potrebna sredstva za finansiranje budžetskog deficita od 3,88 milijardi dinara i za otplatu glavnice duga domaćim i stranim kreditorima u iznosu od 6,74 milijarde dinara, Grad će obezbediti prodajom svoje finansijske imovine (4,0 miliona), zaduživanjem u iznosu od 5,52 milijarde i iz suficita prenetog iz prethodnih godina od 5,10 milijardi.

Nacrtom odluke se takođe predviđa zaduživanje Grada kod inostranih banaka u iznosu od 44,2 miliona evra, i to kod EBRD-a za 32,7 miliona evra za finansiranje unapređenja beogradskoj javnog prevoza i saobraćajne infrastukture, a kod Evropske investicione banke za 11,5 miliona evra za finansiranje izgradnje mosta preko Save.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image